2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Mācības cilvēkiem ar invaliditāti par valsts budžeta līdzekļiem

Mācības cilvēkiem ar invaliditāti par valsts budžeta līdzekļiem

Sociālās integrācijas valsts aģentūra (SIVA) 2019. gada 28. martā plkst.13.30 aicina uz informatīvu pasākumu par mācību iespējām Jaunā ielā 79 e, Jēkabpilī, Nodarbinātības valsts aģentūras Jēkabpils filiālē, sociālos darbiniekus, klientus un citus interesentus!

Sociālās integrācijas valsts aģentūra (SIVA) Koledža un Jūrmalas profesionālā vidusskola atrodas skaistā, klusā vietā Jūrmalā, Dubultos, vide un telpas ir pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Jūrmalas profesionālajā vidusskolā ir iespēja iegūt profesionālo izglītību un kvalifikāciju:


Cilvēkiem ar invaliditāti vai prognozējamo invaliditāti, mācības tiek finansētas no valsts budžeta, un tā saņemšanas laikā tiek nodrošināta bezmaksas dzīvošana dienesta viesnīcā pēc nepieciešamības Jūrmalā un 3x ēdināšana.

Līdztekus iespējai iegūt izglītību, valsts nodrošina arī bezmaksas veselību uzlabojošas vai nostiprinošas procedūras, dzīvošanu dienesta viesnīcā, ēdināšanu trīs reizes dienā, kā arī transportlīdzekļa vadītāju apmācības.

Mācību laikā tiek nodrošināta iespēja izmantot mūsdienīgu mācību bibliotēku, kā arī tiek piedāvātas daudzpusīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas – vokālais ansamblis, sporta nodarbības, baseins, trenažieru zāle, tematiskie vakari u.c.

Mācību iespējas ir elastīgas un piemērotas dažādiem iepriekšējās izglītības līmeņiem. Pieejamas dažādas mācību formas – klātiene un neklātiene.

Pirms mācību uzsākšanas cilvēkiem ar invaliditāti vai prognozējamo invaliditāti tiek sniegts profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojums, kas ilgst līdz desmit dienām. Tā laikā SIVA speciālisti izvērtē cilvēka vēlmes, veselības stāvokli, zināšanas un iemaņas, palīdzot izvēlēties piemērotāko profesiju un mācību formu.

SIVA arī realizē ESF projektu “Personu ar invaliditāti vai garīga rakstura traucējumiem integrācija nodarbinātībā vai sabiedrībā” Nr.9.1.4.1/16/I/001.

Būs pieejama informācija par izglītības iespējām:
• 5 jaunās projekta tālākizglītības programmās;


*

Atstājiet komentāru