2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

FOTOREPORTĀŽA:Mazpulcēni piedalās putnu būrīšu izgatavošanā

Dabas resursu aizsardzības biedrība šajās brīvdienās Jēkabpils un Krustpils novada iedzīvotājus aicināja uz putnu būrīšu izgatavošanas darbnīcām.

Sestdien notika divas darbnīcas Baļotes ezera pludmalē un Radžu ūdenskrātuves pludmalē. Savukārt svētdien putnu būrīšu izgatavošanas radošās darbnīcas norisināsies Atašienē Marinzejas muižas parkā un pie Laukezera.

Jēkabpiliete Inese Grišāne, kas ar saviem bērniem piedalījās putnu būrīšu izgatavošanas darbnīcā Mežaparkā, stāsta, ka dalībnieku bijis daudz – gan desmitiem jēkabpiliešu ģimenes ar bērniem, gan Ābeļu mazpulka biedri, kuru vidū ir viņas bērni. Viņa sacīja, ka darbnīcu vadīja Krustpils novada Vides un civilās aizsardzības dienesta vadītājs Ilmārs Luksts, Viņam palīdzēja Aleksejs Jemeļjanovs. Visi materiāli būrīšu izgatavošanai bija sagādāti no organizatoru puses, dalībnieku uzdevums bijis sagataves pareizi salikt un savienot kopā, kā arī bērniem piedāvāts būrīšus apgleznot. Kopumā Jēkabpilī tika izgatavoti 40 putnu būrīši zīlītēm un ar kāpņu palīdzību izvietoti pilsētas Mežaparkā, piestiprinot pie kokiem.

Pēc putnu būrīšu izgatavošanas visi pasākuma dalībnieki cienājās ar līdzi paņemtajiem našķiem un tēju.

Foto: Spodra un Voldis Purviņi

Atstājiet komentāru