2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Ugunsgrēkā Jēkabpilī izglābti divi cilvēki

Ugunsgrēkā Jēkabpilī izglābti divi cilvēki

Pagājušajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.februāra plkst. 6.30 līdz 27.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu.

Vakar, plkst. 20.38, ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Jēkabpilī divstāvu daudzdzīvokļu ēkā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg siena 1m2 platībā. Dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada divus cilvēkus, kurus izglāba un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Cilvēki ugunsgrēkā bija cietuši. Ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 21.53.

Šonakt pusotras stundas laikā Iecavas novada Zālītē ugunsdzēsēji glābēji dzēsa četrus kūlas ugunsgrēkus. Plkst. 23:54 Iecavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Upes ielu Iecavas novada Zālītē, kur sausā zāle dega 1100m2 platībā. Noslēdzoties dzēšanas darbiem Upes ielā, ugunsdzēsēji glābēji pamanīja dūmus un devās noskaidrot sadūmojuma iemeslu. Ierodoties Dzintaru ielā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trijās vietās deg kūla kopumā 2350m2 platībā. Atgriežoties postenī, ugunsdzēsēji glābēji pamanīja, ka sausā zāle deg arī Strazdu ielā. Tur degšanas platība bija 50m2.. Darbiem noslēdzoties, ugunsdzēsēji glābēji ieraudzīja, ka arī Dārza ielā deg sausā zāle 100m2 platībā. Informāciju par notikušo ugunsdzēsēji glābēji nodeva Valsts policijai. Dzēšanas darbus veica divi Iecavas posteņa ugunsdzēsēji glābēji ar vienu autocisternu.

VUGD atgādina, ka atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (turpmāk – LAPK) 179.panta ceturtajai daļai par kūlas dedzināšanu fiziskajām personām var uzlikt naudas sodu divsimt astoņdesmit līdz septiņsimt euro.


Plašākai informācijai:
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Atstājiet komentāru