2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī dzēsts šogad pirmais kūlas ugunsgrēks Zemgalē

Jēkabpilī dzēsts šogad pirmais kūlas ugunsgrēks Zemgalē

Pagājušajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21.februāra plkst. 6.30 līdz 22.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu un divus uz glābšanas darbiem.

Šogad Zemgalē pirmais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Jēkabpilī. Plkst. 16:07 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bebru ielu, kur pērnā gada zāle dega 1000m2 platībā. 

Ugunsdzēsēji glābēji atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai. Ja iedzīvotāji redz kūlas ugunsgrēku, nekavējoties ir jāzvana VUGD uz tālruni 112 un jānosauc precīza adrese vai pēc iespējas precīzāk jāapraksta vieta, kur izcēlies ugunsgrēks. Svarīgi ir pēc iespējas ātrāk paziņot ugunsdzēsējiem par izcēlušos ugunsgrēku, lai viņi varētu savlaicīgi ierasties notikuma vietā, pirms vēl liesmas būs izplatījušās lielā platībā.

Šonakt, plkst. 00:54, Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tērvetes ielu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg jumta konstrukcijas un starpstāvu pārsegums 30m2 platībā. No ēkas tika evakuēti trīs cilvēki un vēl trīs bija evakuējušies pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 03:24. 

Plkst. 20:35 Dobeles ugunsdzēsēji glābēji devās uz Brīvības ielu Dobelē, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma uz brauktuves atradās divas automašīnas. Ar vinčas palīdzību ugunsdzēsēji glābēji vienu no automašīnām novilka no ceļa braucamās daļas. Tā kā ceļu satiksmes negadījuma rezultātā uz brauktuves bija izlijusi eļļa, ugunsdzēsēji glābēji izmantoja absorbentu, lai to savāktu. Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība, lai atbrīvotu cietušos, nebija nepieciešama. 

Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Atstājiet komentāru