2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī sveic simtgadnieci Helēnu Lipuri (PAPILDINĀTS)

Jēkabpilī sveic simtgadnieci Helēnu Lipuri (PAPILDINĀTS)

(Papildināts viss teksts)

Svētdien, 17.februārī Jēkabpilī 100.dzimšanas dienu svinēja Helēna Lipure. Jubilāre savu simtgadi sagaidīja un tika sumināta kuplā tuvinieku pulkā, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Savukārt, pirmdien, 18.februārī, viņu sveica Jēkabpils pilsētas pašvaldības, kā arī Jēkabpils Sociālā dienesta pārstāvji. Domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps, sveicot jubilāri, vēlēja stipru veselību un dzīvesprieku, kā arī dāvināja pašvaldības dāvanu - 150 eiro, foto albumu “Skaista ir Latvija”, kurā publicēti mūsu valsts dažādu vietu fotoattēli no putna lidojuma  visos četros gadalaikos, Annas Svarānes keramikas trauku ar Jēkabpils simbola lūša atveidojumu un pavasarīgu ziedu pušķi. 

Sarunā ar “Ceturtdiena” Aivars Kraps sacīja, ka bijis patīkami pārsteigts par gaviļnieces veselīgo humora izjūtu un aso prātu. Viņa joprojām aktīvi interesējoties par visām sabiedriskās dzīves un politikas norisēm un labprāt diskutējot par šiem jautājumiem. Helēna Lipure nāk no Latgales un Jēkabpilī pie radiem dzīvo pēdējos 20 mūža gadus. Viņai ir kupla ģimene. Helēna savulaik izgājusi pie vīra, kuram bija pieci bērni. Viņa kopā ar vīru tos izaudzinājusi un tagad var priecāties par mazbērniem un mazmazbērniem. Jubilejas reizē viņu sveikt nākuši kārtām, jo visiem satilpt vienlaikus viņas istabā bijis pagrūti.

Aivars Kraps sacīja, ka jautājis simtgadniecei, kāda ir viņas formula, kā nodzīvot līdz 100 gadiem. Helēnas kundze smaidot sacījusi, ka formula vienkārša – darbs un ticība Dievam. Viņa uzsver, ka dzīvē visu dod un vada Dievs. Savulaik jaunībā pēc smagas darba dienas kolhozā viņa lūgusi Dievu, lai dod vairāk laika pagulēt,un ar humoru piebilst, ka tagad šī laika esot gana, varot izgulēties. Kad varēja pārvietoties bez problēmām, Helēna Lipure bija cītīga Jēkabpils Romas katoļu draudzes dievkalpojumu apmeklētāja, tāpēc liels bijis viņas pārsteigums un prieks, kad jubilejas reizē viņu apciemojis draudzes mācītājs Viktors Siļčonoks. Viņa atcerējās, ka krietni iepriekš bijusi gan nopietni, gan pa jokam saruna, kad mācītājs teicis, ka 100 gadu jubilejā viņu apciemos un savu vārdu turējis.

Šobrīd Helēnas Lipures ikdiena aizrit mājā pie radiem un viņas lielākais prieks ir par daudz labiem un tuviem cilvēkiem, kas viņai ir visapkārt! Jubilāre arī savos 100 gados spējusi saglabāt optimismu, asu prātu un humora izjūtu. 

Sirsnīgi sveicam jubilāri!

Atstājiet komentāru