2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils ceļu policija rīko reidu kopā ar masu medijiem

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils ceļu policijas iecirknis ceturtdien, 14.februārī rīkoja reidu un laikā no pulksten 8.00 līdz 24.00 pastiprināti kontrolēja, kā gājēji ievēro ceļu satiksmes noteikumus, vai autovadītāji savus spēkratus ir aprīkojuši ar ziemai atbilstošām riepām un  tām ir paredzētais protektoru dziļums, kā arī vai diennakts tumšajā laikā gājēji izmanto atstarotājus.

Piedalīties reidā bija aicināti arī Jēkabpils masu mediju pārstāvji. Radio1.lv reidā ar Jēkabpils ceļu policijas iecirkņa priekšnieku Salvi Ozoliņu un inspektoru Andri Cakulu devās no pulksten astoņiem vakarā, kad tika kontrolēts vai gājēji izmanto atstarotājus. 

Brīdī, kad sākam reidu ceļu policijas inspektori visas dienas garumā jau ir sastādījuši 17 dažādu pārkāpumu administratīvos protokolus. Salvis Ozoliņš stāsta, ka tie sastādīti gan par riepu protektoru dziļuma neatbilstību ziemas apstākļiem, gan gājējiem, kas ceļu šķērsojuši vai nu pirms gājēju ietves, vai pa gājēju ietvi, degot sarkanajam gaismas signālam.

Izbraucot loku pa pilsētu, ceļu policijas reids nesastapa nevienu gājēju, kurš pārkāptu noteikumus. Tālāk reids turpinājās ārpus pilsētas robežām Salas pagasta virzienā. Netālu no Salas pagasta centra ceļu policija aizturēja divus gājējus, kas vakara tumsā ceļā bija devušies bez atstarotājiem. Ar viņiem tika veiktas pārrunas un sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli, kā arī katram uzdāvināta atstarojošā veste.

Turpat Salas pagastā sastopam vēl vienu gājēju bez atstarotāja. Arī šajā gadījumā notiek pārrunas, tiek sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un uzdāvināta atstarojošā veste. 

Kad jau grasamies reidu turpināt, līdzās nostājas kāds auto, kura vadītājs ceļu policistiem ziņo, ka pirms mirkļa Ošānu virzienā aizbraukusi aizdomīgas uzvedības automašīna. Ceļu policisti steidzas norādītajā virzienā, arī mēs sekojam un cenšamies neatpalikt no ātri braucošās ceļu policijas ekipāžas. Tomēr aizdomīgo auto neizdodas ieraudzīt, iespējams, tas iegriezies kādā sānceļā.

Tālāk ceļu policijas reids dodas uz Sēlpili. Pusceļā tiek apturēts kāds mopēdists, lai veiktu profilaktisku pārbaudi. Šajā gadījumā izrādās, ka ar spēkratu viss ir kārtībā, taču mopēdistam nav šī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Tiek sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols.

Reids turpinās pa Sēlpili, atceļā vēlreiz pa Salas pagasta centru un Jēkabpili. No ceļu policistiem šķiramies pēc vairāku stundu piedalīšanās reidā. Savukārt viņi, pēdējo reida norises stundu, turpina darbu, stāvot kādā no pilsētas ielām pie daudzdzīvokļu māju mikrorajona, lai pārbaudītu, kā garāmbraucošie autovadītāji ievēro satiksmes noteikumus.

 

 

Atstājiet komentāru