2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils sētniekiem šoziem darba pilnas rokas. Iedzīvotāji slavē sētnieces Ineses veikumu

Jēkabpils sētniekiem šoziem darba pilnas rokas. Iedzīvotāji slavē sētnieces Ineses veikumu


Šogad ziema mūs bagātīgi lutina ar sniegu. Koki mirdz gluži vai sudraboti, kupenu ieskauti, un skats ir līdzīgs kā pasakā, sevišķi agri no rīta, kad ielas un ceļi vēl snauž, gaidot savus gājējus un braucējus.

Namu pārvaldes sētniece Inese Rancova (attēlā) jau rosās ar sniega lāpstu un slotu pie Viesītes ielas mājām nr.39 un 41 un Viestura ielas mājas nr.41 un atzīst: ziema padevusies sniegota, taču viņa par to nebēdā. Inesei patīk savs darbs, un to jūt arī māju iedzīvotāji, kuru teritorijā viņa strādā. „Cilvēki ir laipni, saka paldies, neskopojas ar labiem vārdiem, mēdz arī uztraukties, vai man nav pārāk auksti vai neesmu samirkusi lietū vai sniegā, apjautājas par veselību. Tas priecē un sniedz gandarījumu, jo jūtu, ka mans darbs viņiem ir svarīgs, tāpēc gribas strādāt vēl čaklāk,” teic Inese. 

Ziemas darbi sētniekam fiziski ir diezgan nogurdinoši: no sniega jāattīra gājēju celiņi, ūdensvada un kanalizācijas aku vāki un konteineru vietas. Atkalas laikā ietves jāapkaisa ar smiltīm, māju ieejas kāpnēm jānokaļ izveidojies ledus, kā arī nepieciešamības gadījumā jānorobežo bīstamā zona pie mājām, ja pie tām novērojamas lāstekas. Kad darbs paveikts, ziemā iemīļots Ineses vaļasprieks ir grāmatu lasīšana, savukārt pārējos gadalaikos brīvie brīži aizrit, strādājot dārzā, mežā ogojot un sēņojot vai ar divriteni dodoties pie ūdeņiem. 

Inese par sētnieci strādā sešus gadus un ir pieradusi pie agrajiem rītiem, kas ziemā parasti sākas ar mošanos aptuveni trijos četros, lai pulksten sešos būtu gatava darbam. Viņai prieks, ka pilsēta kļūst arvien sakoptāka un ka tiek sakārtotas ielas, un arī ļaudis kaut nedaudz, bet tomēr ir apzinīgāki un apkārtni piegružo mazāk. 

Ziema šobrīd rit pilnā sparā, un vēl kādam laikam jāaizrit, lai saule atsegtu sniega segu un sāktos sētnieku pavasara darbi. Bērnu celtie sniegavīri pagaidām negrasās pamest pagalmus, savukārt sniega cietokšņi gaida savus mazos saimniekus. Un Inese atzīst: šie „meistardarbi” atdzīvina diezgan vienmuļo ziemas ainavu un strādāt ir patīkamāk!

Namu pārvaldē strādā 31 sētnieks (22 – Jēkabpils iecirknī, deviņi – Krustpils iecirknī), un ikviens no viņiem savu darbu veic rūpīgi un apzinīgi, un cilvēki to novērtē. Tāpēc, balstoties uz viņu ieteikumu, JK Namu pārvalde izsaka pateicību visiem pārvaldes sētniekiem par uzcītību un atbildīgu savu pienākumu veikšanu!


SIA JK Namu pārvalde

Atstājiet komentāru