2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī februāra vidū diskutēs par administratīvi teritoriālo reformu

Jēkabpilī februāra vidū diskutēs par administratīvi teritoriālo reformu

Zemgales plānošanas reģiona pašvaldības aicinātas piedalīties diskusijās par administratīvi teritoriālo reformu, kas notiks Bauskā un Jēkabpilī, informē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK).

LTRK kā lielākā uzņēmēju organizācija, kura pārstāv uzņēmējus visos reģionos, plāno izstrādāt konkrētas vadlīnijas reģionālās politikas attīstībai, vērtējot to caur uzņēmējdarbības prizmu. Uzņēmējdarbības sekmīgai attīstībai nepieciešamas arī spēcīgas un finansiāli neatkarīgas pašvaldības, tāpēc pašlaik svarīgi atrast labāko modeli reģionālai reformai, kurā sekmīgi apvienotos uzņēmēju un iedzīvotāju intereses, uzsvēra LTRK.

Ceturtdien, 10.janvārī, diskusija notiks Bauskā, bet 15.februārī paredzēts pasākums Jēkabpilī. Savukārt noslēguma pasākums plānots Jelgavā 8.martā.

Uz diskusijām tiek aicināti Zemgales reģiona pašvaldību vadītāji, atbildīgo ministriju un valsts institūciju pārstāvji un uzņēmēji, lai kopīgā diskusijā veidotu viedokli, kādas izmaiņas būtu nepieciešamas, lai plānotā reforma nodrošinātu gan uzņēmējdarbības vides attīstībai, gan iedzīvotāju interesēm atbilstošāko variantu.

Foto: jekabpils.lv/Jānis Lācis

Atstājiet komentāru