2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

ASV vēstniece Latvijā tiekas ar Jēkabpils jauniešiem

ASV vēstniece Latvijā tiekas ar Jēkabpils jauniešiem

Vakar Jēkabpili oficiālā vizītē apmeklēja ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita. Vēstniece tikās ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Leonīdu Salceviču, priekšsēdētāja vietnieku attīstības jautājumos Aivaru Krapu, Izglītības nodaļas vadītāju Līgu Kļaviņu un citiem speciālistiem, kā arī vizītes laikā diskusijā tikās ar Jēkabpils jauniešiem.

Diskusijā ar ASV vēstnieci piedalījās septiņi jaunieši no skolu pašpārvaldēm, jauniešu organizācijām un arī Jēkabpils Jauniešu domes. ASV vēstniece interesējās par to, kā jaunieši, pēc vidusskolas absolvēšanas, plāno savu turpmāko profesionālo izaugsmi, kurā pilsētā ir iecerējuši iegūt tālāko izglītību, un par ko vēlas kļūt. Daudzi atzina, ka ir domājuši par savu nākotni, bet konkrēti vēl nav izlēmuši, kur dosies mācīties pēc vidusskolas absolvēšanas.

Tika apspriestas arī tādas tēmas kā jauniešu atpūtas un izklaides iespējas Jēkabpilī, darbs dažādās jauniešu organizācijās un Jēkabpils jauniešu domē. Jaunieši diskutēja arī par lielākajiem izaicinājumiem mūsdienu sabiedrībā, un par to, ka vajadzīga liela motivācija un apņemšanās, lai pēc izglītības iegūšanas atgrieztos Jēkabpilī un iegūtu labi apmaksātu darbu šeit. Diskusijas noslēgumā ASV vēstniece aicināja jauniešus uzdot sev interesējošus jautājumus.

Komentāri (0-1/1)

  • Guest
    02.07.2018 18:33
    O,viens jaunietis ar pamatīgu bārdu! :lol:

Atstājiet komentāru