2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Karjeras nedēļā skolēni apmeklē Jēkabpils pilsētas pašvaldību

Karjeras nedēļā skolēni apmeklē Jēkabpils pilsētas pašvaldību

Karjeras nedēļas ietvaros 12. un 13.oktobrī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā viesojās Jēkabpils izglītības iestāžu audzēkņi, lai iepazītos ar pašvaldības struktūru, funkcijām, kā arī speciālistiem.

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties arī aizraujošās radošās darbnīcās un konkursos. Šī gada Karjeras nedēļas tēma ir “ES BŪŠU darba tirgū”, kas aicina jauniešus iepazīt mūsdienu darba tirgu un tā daudzveidību.

12. oktobrī ekskursijā uz pilsētas pašvaldību ieradās Jēkabpils pamatskolas 3. klase, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 8. klase, kā arī Jēkabpils 2. Vidusskolas 10. klase. Savukārt 13. Oktobrī pašvaldībā viesojās Jēkabpils 3. Vidusskolas 8. klase un Jēkabpils pamatskolas 3. klase. Kopumā Karjeras dienu ietvaros Jēkabpils pilsētas pašvaldību apmeklēja 125 skolēni. Skolēniem bija iespēja uzzināt vairāk par profesijām, kuras atrodamas pašvaldībā, iepazīties ar pilsētas vēsturi un simboliku, kā arī spēlēt minēšanas spēli “Kas tas ir? Kur tas ir?”, kura ļāva ieraudzīt mūsu pilsētas attīstību un izaugsmi dažādos foto un video fragmentos. Klašu grupas apskatīja domes sēžu zāli, laulību zāli, Jēkabpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja darba kabinetu, kā arī līgavas un līgavaiņa istabu.

Jēkabpilī Karjeras nedēļas ietvaros norisinās gan izglītības iestāžu iekšējie pasākumi, gan starpskolu pasākumi– kopumā vairāk nekā 80 karjerai un tālākai izglītībai veltītu aktivitāšu. Pilna karjeras nedēļas programma Jēkabpilī pieejama http://jekabpils-bjc.lv/ un http://jekabpils-jauniesi.lv/

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina pilsētas izglītības iestāžu klašu grupas pieteikt ekskursijas Jēkabpils domē arī turpmāk, un izmantot iespēju uzzināt vairāk par savu pilsētu, pašvaldības struktūru, un funkcijām!

Informāciju sagatavoja:
Ieva Gādmane
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Jaunatnes lietu speciāliste
Tālr.+371 65207319
ieva.gadmane@jekabpils.lv

Atstājiet komentāru