2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Karjeras nedēļas otrajā dienā pasākumi gan bērniem, gan jauniešiem, gan skolotājiem

Karjeras nedēļas otrajā dienā pasākumi gan bērniem, gan jauniešiem, gan skolotājiem

Turpinās Karjeras dienu pasākumi, kuri dažādās aktivitātēs vieno gan skolotājus, gans skolēnus. Karjeras dienu tēma ir “ES BŪŠU darba tirgū”. Vairāku dienu garumā jaunieši dažādos pasākumos skolās un ārpus tām varēs apzināt tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas mūsdienu darba tirgū.

Vakar, visas dienas garumā Jēkabpils izglītības iestādēs notika pasākumi, kuri ļāva izzināt dažādas profesijas, turpmākās izglītības un karjeras iespējas. Turpinājās arī skolēnu ekskursijas, kur klašu grupas kopā ar savām skolotājām devās iepazīt dažādu profesiju pārstāvjus uzņēmumos un iestādēs.

Galvenie karjeras pasākumi norisinājās Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā. 10:00 uz lekciju “Stāstu stāstiem izstāstīju” par neformālajām mācīšanas metodēm un to izmantošanu mācību procesā tika pulcējās skolotāji. 12:00 Jēkabpils pilsētas jauniešu 10.- 12. Klašu komandām notika pasākums “Es būšu (?) darba tirgū”, kura mērķis bija veicināt jauniešu komunikācijas, prezentācijas un argumentācijas prasmes, izmantojot neformālās mācīšanās metodes un asociatīvās kārtis. Jaunieši pasākuma pirmajā daļā prezentēja savu skolu. Sagatavotie grupu priekšnesumi bija atraktīvi, radoši un pozitīvām emocijām pilni.

Karjeras nedēļas laikā jauniešiem būs iespēja piedalīties vēl daudzos pasākumos, bet piektdien notiks Karjeras nedēļas noslēguma pasākums un Erudītu konkurss „Es būšu JAUDĪGS darba tirgū”. Ar visiem Karjeras nedēļas pasākumiem Jēkabpilī var iepazīties portālā jekabpils-jauniesi.lv un Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra mājaslapā.

 

Karjeras nedēļu Jēkabpilī rīko Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) un sadarbības partneriem, kuru vidū ir Eiropas Komisijas informācijas punkts Europe Direct un Jēkabpils Uzņēmēju biedrība, Jēkabpils pilsētas izglītības iestādes, uzņēmēji.

Aktuālākā informācija par Karjeras nedēļas norisēm Jēkabpilī tiek ievietota: Jēkabpils Jauniešu portālā jekabpils-jauniesi.lv, Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra mājaslapā jekabpils-bjc.lv un sociālajos tīklos twitter.com/Jekabpils_BJC, facebook.com/jekabpilsBJC

Papildus informāciju par karjeras dienām Jēkabpilī iespējams uzzināt, kontaktējoties ar „Karjeras nedēļas” koordinatori Jēkabpilī Sarmīti Stikāni. Tālr.: 28808457; e-pasts: sarmite.stikane@gmail.com

Informāciju sagatavoja

Ieva Gādmane

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Jaunatnes lietu speciāliste

Mob.tālr. +37125906344

ieva.gadmane@jekabpils.lv

Atstājiet komentāru