2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Profesiju autobusā atklāta karjeras nedēļa (FOTO)

Profesiju autobusā atklāta karjeras nedēļa (FOTO)

Šodien, 10. oktobrī notiek karjeras dienu atklāšana pasākumā “Ātrais randiņš ar profesiju”, kurā skolu audzēkņiem ir iespēja doties piedzīvojumu pilnā ekskursijā ar profesiju autobusu uz kādu no Jēkabpils uzņēmumiem. Karjeras nedēļa Jēkabpilī notiek jau 4. gadu pēc kārtas. Šogad tēma visā Latvijā ir “ES BŪŠU darba tirgū”. Vairāku dienu garumā jaunieši dažādos pasākumos skolās un ārpus tām varēs apzināt tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas mūsdienu darba tirgū.

Šodien, visas dienas garumā jaunieši no Jēkabpils skolām guva iespēju doties ekskursijā uz kādu no uzņēmumiem, iepazīt tajā esošos profesiju pārstāvjus un uzzināt, kādi ir šo cilvēku pienākumi. Profesiju autobusam ir ļoti radoša diena, jo mainās ne vien galamērķi, bet arī pasažieri. Jēkabpils 3. Vidusskolas pārstāvji devās uz Jēkabpils slimnīcu, kur guva unikālu iespēju apskatīt moderni aprīkotās operāciju zāles, laboratorijas, kā arī iepazīties ar ārstu un medmāsu ikdienu. Jaunieši novērtēja karjeras dienu ietvaros sniegto iespēju, un atzina, ka ir vērts padomāt par medicīnu kā savu nākotnes profesiju. Jēkabpils pamatskolas skolēni devās iepazīt dažādās profesijas Jēkabpils Gaļasnamā, Jēkabpils Vakara vidusskolas audzēkņi devās uz Jēkabpils Siltumtīkliem. Skolēniem atklāšanas pasākuma laikā ir iespēja iepazīt arī citus uzņēmumus un profesiju pārstāvjus.

Katrai skolēnu grupai karjeras nedēļa tika atklāta ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības amatpersonu svinīgu uzrunu. Atklāšanā jaunieši tika motivēti un iedrošināti izmantot visas karjeras dienās sniegtās iespējas, kā arī interesēties par tām profesijām, kuru darba specifiku jaunieši vēl nepārzina.

Karjeras nedēļas atklāšanas dienā notiek dažādi pasākumi arī Jēkabpils skolās: Jēkabpils mūzikas skolas audzēkņi dodas ekskursijā uz Jēkabpils Mākslas skolu, kur iepazīs skolas izstāžu zāli un muzeju “Butaforija”; Jēkabpils 2. Vidusskolā 2. klašu skolēniem notiek audzināšanas stundas ar tēmu “mana sapņu profesija”; PII “Kāpēcītis” bērniem ir iespēja iepazīties ar dažādām profesijām pasākumā “Gribam zināt...”, kā arī citi.

Karjeras nedēļas laikā Jēkabpilī jauniešiem būs iespēja piedalīties dažādos pasākumos- karjeras dienu diskusija jauniešiem „Profesiju specifika”, jauniešu komunikācijas, prezentācijas un argumentācijas prasmju attīstīšanas pasākums „Es būšu (?) darba tirgū”, Karjeras nedēļas Erudītu konkurss „Es būšu JAUDĪGS darba tirgū” u.c. Ar visiem Karjeras nedēļas pasākumiem Jēkabpilī var iepazīties vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela.

 

Karjeras nedēļu Jēkabpilī rīko Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) un sadarbības partneriem, kuru vidū ir Eiropas Komisijas informācijas punkts Europe Direct un Jēkabpils Uzņēmēju biedrība, Jēkabpils pilsētas izglītības iestādes, uzņēmēji.

Aktuālākā informācija par Karjeras nedēļas norisēm Jēkabpilī tiks ievietota: Jēkabpils Jauniešu portālā jekabpils-jauniesi.lv, Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra mājaslapā jekabpils-bjc.lv un sociālajos tīklos twitter.com/Jekabpils_BJC, facebook.com/jekabpilsBJC

Papildus informāciju par karjeras dienām Jēkabpilī iespējams uzzināt, kontaktējoties ar „Karjeras nedēļas” koordinatori Jēkabpilī Sarmīti Stikāni. Tālr.: 28808457; e-pasts: sarmite.stikane@gmail.com

Informāciju sagatavoja

Ieva Gādmane

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Jaunatnes lietu speciāliste

Mob.tālr. +37125906344

ieva.gadmane@jekabpils.lv

Atstājiet komentāru