2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpilī ceturto reizi notiek karjeras nedēļa

Jēkabpilī ceturto reizi notiek karjeras nedēļa

Jau 4. gadu pēc kārtas Jēkabpilī no 10. līdz 14. oktobrim notiks Karjeras nedēļa, kuras tēma šogad visā Latvijā ir “ES BŪŠU darba tirgū”. Vairāku dienu garumā jaunieši dažādos pasākumos skolās un ārpus tām varēs apzināt tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas mūsdienu darba tirgū. Karjeras nedēļa Jēkabpilī tiks atklāta 10. Oktobrī plkst. 9:00- 16:00 karjeras dienu autobusā pasākumā “Ātrais randiņš ar profesiju”. Noteiktā laikā autobuss piebrauks pie Jēkabpils skolām, uzņems jauniešus un dosies piedzīvojumu pilnā ekskursijā uz kādu no Jēkabpils uzņēmumiem.

“Kurā brīdi bērnam vai jaunietim jāizvēlas savu nākotnes profesiju? Vai klausīt savam aicinājumam, vecāku un pedagogu ieteikumam, vai izvēlēties profesiju, kurai tiek prognozēts pieprasījums darba tirgū un ir vilinošs atalgojums? Karjeras nedēļa ir viens no svarīgākajiem karjeras izglītības pasākumiem, kas palīdz bērniem un jauniešiem rast atbildes uz viņu interesējošiem jautājumiem saistībā ar karjeras izvēli. Šogad pedagogus un vecākus aicinām motivēt, ierosināt, iedrošināt vērst uzmanību uz savu bērnu karjeras izglītību. Viens no šī gada Karjeras nedēļas saukļiem– „Ja Tu tici, ka vari,- Tu vari.”, tāpēc bērnus un jauniešus aicinām TICĒT sev un savām spējām, neapstāties savā izaugsmē, izmantot sniegtās iespējas paplašināt zināšanas, meklēt un rast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem!”, stāsta Jēkabpils Karjeras nedēļas koordinatore, pedagogs karjeras konsultants Sarmīte Stikāne.

Karjeras nedēļas laikā Jēkabpilī jauniešiem būs iespēja piedalīties dažādos pasākumos- karjeras dienu diskusija jauniešiem „Profesiju specifika”, jauniešu komunikācijas, prezentācijas un argumentācijas prasmju attīstīšanas pasākums „Es būšu (?) darba tirgū”, Karjeras nedēļas Erudītu konkurss „Es būšu JAUDĪGS darba tirgū” u.c. Ar visiem Karjeras nedēļas pasākumiem Jēkabpilī var iepazīties vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela.

Karjeras nedēļu Jēkabpilī rīko Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) un sadarbības partneriem, kuru vidū ir Eiropas Komisijas informācijas punkts Europe Direct un Jēkabpils Uzņēmēju biedrība, Jēkabpils pilsētas izglītības iestādes, uzņēmēji.

Par Karjeras nedēļu

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties arī aizraujošās radošās darbnīcās un konkursos. Šīgada Karjeras nedēļas tēma ir “ES BŪŠU darba tirgū”, kas aicina jauniešus iepazīt mūsdienu darba tirgu un tā daudzveidību.

Šogad Karjeras nedēļa vienlaikus notiek 25 Latvijas pilsētās un novados- Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rojā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Alūksnē, Saldū, Ogrē, Lielvārdē, Talsos, Dagdā, Preiļos, Tukumā, Līvānos, Bauskā, Limbažos, Smiltenē un Olainē.

Visā Latvijā Karjeras nedēļu jau piekto gadu organizē VIAA sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programmas Erasmus+ Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkls Euroguidance.

Pasākumu programma 25 pilsētās un novados pieejama vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela, savukārt jaunumi sociālajos tīklos facebook.com/KarjerasNedela un draugiem.lv/viaa.

Aktuālākā informācija par Karjeras nedēļas norisēm Jēkabpilī tiks ievietota: Jēkabpils Jauniešu portālā jekabpils-jauniesi.lv, Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra mājaslapā jekabpils-bjc.lv un sociālajos tīklos twitter.com/Jekabpils_BJC, facebook.com/jekabpilsBJC

Papildus informāciju par karjeras dienām Jēkabpilī iespējams uzzināt, kontaktējoties ar „Karjeras nedēļas” koordinatori Jēkabpilī Sarmīti Stikāni. Tālr.: 28808457; e-pasts: sarmite.stikane@gmail.com

Informāciju sagatavoja

Ieva Gādmane

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Jaunatnes lietu speciāliste

Atstājiet komentāru