2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Pēcpusdiena ar Jēkabpils jauniešu domi (FOTO)

Pēcpusdiena ar Jēkabpils jauniešu domi (FOTO)

27. septembrī Jēkabpils Tautas namā notika pēcpusdienas tikšanās ar Jēkabpils Jauniešu domi. Šķietami mierīga pēcpusdiena jaukās sarunās izvērtās par vētrainu domu apmaiņu, ideju "mētāšanu" un ģenerēšanu, viedokļu salīdzināšanu un prioritāšu izvērtēšanu, kuru noslēgumā ieguvēji bija visi.

Pasākuma apmeklētājus Jauniešu dome sagaidīja ar siltu tēju, cepumiem, un sākumā piedāvāja apskatīt iepriekš neredzētu foto izstādi ar jauniešu radošā darba aizkadriem, pozitīvajiem mirkļiem, piedzīvojumiem. Fotogrāfiju autors ir Jauniešu domes fotogrāfs Ritvars Stankevičs, bez kura Jauniešu domes darbība vairs nav iedomājama, jo caur Ritvara objektīvu tiek iemūžināti gan foto, gan video kadri. Turpinājumā apmeklētājiem bija unikāla iespēja apskatīt Jauniešu domes īsfilmas pirmizrādi “Dzīve notiek”.

Vēlāk Jauniešu domes biedri dalījās ar savu pieredzi, darbojoties šajā organizācijā. Katram bija kāds stāsts, ko apmeklētājiem izstāstīt. Jaunieši kopā atcerējās gan pozitīvos mirkļus, gan to, kas, organizējot pasākumus, nav izdevies vai ir bijis liels izaicinājums. Bija iespēja uzzināt vairāk par jauniešu domes ikdienu, darbu, uzdevumiem, mērķiem, darba specifiku un darba metodēm.

Pasākuma trešajā, noslēguma daļā, apmeklētājiem bija praktisks ieskats JJD darbībā. Apmeklētāji tika sadalīti grupās, un kopā ar Jēkabpils jauniešu domes biedriem ģenerēja jaunas idejas pasākumiem Jēkabpilī. Apmeklētājiem šis grupu darbs bija kā aizraujošs izaicinājums, jo, plānojot grupu izvēlētos pasākumus, vajadzēja noteikt to mērķus, auditoriju, aptuveni izlemt kāds budžets ir nepieciešams šāda pasākuma rīkošanai u.c.

Ikvienam interesentam bija iespēja aprunāties ar Jēkabpils jauniešu domes biedriem nepiespiestā gaisotnē, un uzzināt visus sev interesējošus jautājumus.
Katram jaunietim, kurš ir ieinteresēts pievienoties Jēkabpils Jauniešu domes kolektīvam, jau 1. Oktobrī, sestdien 13:00 ir iespēja doties uz Jēkabpils jauniešu domes jauno biedru atlasi Brīvības ielā 258a 2. stāvā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Gādmane
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Jaunatnes lietu speciāliste

Atstājiet komentāru