2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Pirmo reizi skolēnu Dziesmu svētkos piedalās Jēkabpils kamerorķestris

Pirmo reizi skolēnu Dziesmu svētkos piedalās Jēkabpils kamerorķestris

Jēkabpiliešu dalību Dziesmu svētkos šogad atklāj A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas kamerorķestris – pirmdien, 6.jūlijā, Lielajā ģildē norisināsies simfonisko orķestru koncerts „Tūkstošbalsu simfonija”.

 

Turklāt šie dziesmu svētki ir vēsturiski ar to, ka Jēkabpils pilsētu Dziesmu un deju svētkos kamerorķestris pārstāv pirmo reizi. Kolektīvā muzicē 29 dalībnieki, to vada Mārtiņš Bergs.


Koncertā „Tūkstošbalsu simfonija” piedalīsies 24 izglītības iestāžu simfoniskie un kamerorķestri ar aptuveni 800 dalībniekiem. Tie būs sadalīti sešos apvienotajos orķestros. Programmā - latviešu un pasaules klasiskā mūzika, kā arī mūsdienu komponistu orģinālmūzika un tautas dziesmu apdares.
Pirmdien, 6.jūlijā, uz Rīgu, kur šonedēļ norisinās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, dodas deju kolektīvu dalībnieki, bet tuvākajās dienās tiem pievienosies arī pārējie kolektīvi.


Otrdien, 7.jūlijā, nozīmīga diena arī Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestrim „Vitamīns” Harija Zdanovska vadībā – dalība pūtēju orķestru finālkonkursā Lielajā ģildē. Tikmēr Daugavas stadionā sāksies mēģinājumi dejotājiem.


Jēkabpiliešu dalībai Dziesmu un deju svētkos seko līdzi twitter.com/Jekabpils_skan

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Skļarska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Jaunatnes lietu speciāliste

Atstājiet komentāru