2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils pilsētas satiksmes apļos arvien biežāk novērojama driftošana jeb agresīva braukšana

Jēkabpils pilsētas satiksmes apļos arvien biežāk novērojama driftošana jeb agresīva braukšana

Iedzīvotāji novērojuši, ka pēdējā laikā Jēkabpils pilsētas satiksmes apļos arvien biežāk novērojama driftošana jeb agresīva braukšana, kā un vai ar to cīnās pašvaldība, jautājām Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniekam Aivaram Krapam.

Viņš sacīja, ka ir lietas kursā par šo problēmu. Tāpat arī esot zināmas vietas, kur visbiežāk ālējas agresīvie braucēji. Viens no visiecienītākajiem apļiem šai nodarbei esot Brīvības un Neretas ielas krustojumā, kā arī laukumi pie lielveikaliem, piemēram, pie tirdzniecības centra “Aura”.

Aivars Kraps skaidro, ka diemžēl šī problēma ir novērojama visās pilsētās, kur izveidoti satiksmes apļi, tā nākot līdzi kā blakusparādība un ar to cīnīties esot tipat kā neiespējami. Ja driftotājs jeb agresīvs braucējs aizņem satiksmes apli pa kuru nesas pamatīgā ātrumā, tad protams, vairumā gadījumā citi autovadītāji aplī braukt neuzdrošinās un veidojas sastrēgums.

Aivars Kraps piebilda, ka arī viņš esot saskāries ar driftotāju ālēšanos pilsētas satiksmes apļos, vienā tādā gadījumā viņš iebraucis aplī, piespiežot agresīvo braucēju nomierināties un pamest satiksmes apli. Tā nereti rīkojoties arī citi autovadītāji. Par šādiem gadījumiem esot jāziņo ceļu policijai, tikai diemžēl gandrīz visos gadījumos, kamēr tā atbrauc, agresīvais autobraucējs jau ir devies prom, jo parasti driftošana notiek īsu brīdi, dažas minūtes. Taču, ja autovadītāju pieķer, tad sods šādos gadījumos ir kā par agresīvu braukšanu. Cita veida, kā cīnīties ar šādiem autobraucējiem neesot.

Komentāri (0-10/16)

  • Mierīgais
    02.07.2018 18:35
    Driftētāji traucē :D kā jau daudzi teica tas notiek nakts stundās kad neviena nav tajos apļos! Labāk dienas laikā patrulēt policijai uz apbraucamā ceļa uz Biržiem kas iet citreiz tur pārkrāvušies smagie auto uz 100km/h apdzen! Lai pabraukā un sastāda sodus tiem biezajiem kas parkojas kur grib
  • Cirks
    02.07.2018 18:35
    Viens no stulbākajiem rakstiem! Man ziemā braucot aplī,ir gadījies slīdēt tikai tāpēc,ka nav nokaisīti ceļi un arī riepas ar radzēm nelīdzēja,lai gan neesmu no agresīvajiem šoferiem! Un kas par cirku-kā var apturēt driftotāju? Kas viņš kāds vietējais supermens??? Neviens driftotājs nebrauks pa dienu vālēt pa apļiem vai pie veikaliem.
    Izskatās,ka rakstīt vienkārši vairs nav par ko!!! Kas nmakamais? Par to,ka sētnieces rudens laikā lapas slauka no ietvēm vai arī kur tas netika izdarīts???
  • Pilsonis
    02.07.2018 18:33
    Kāda jēga no pilsetas kamerām ja ar tam nevar apturēt noziegumu vai vismazs sodīt pēc likuma pārkāpuma!
  • Mday
    02.07.2018 18:33
    Vispār jau "Jēkabpils drifta asociācija" vai vienalga kā saukt varētu izveidot NVO, sakasīt biedru naudas, nopirkt, piemēram, veco DUS Neretas ielas galā, paši uzturēt un sakārtot, un driftēt, kāmēr riepas tukšas cauru gadu...Vai arī iegūt sākumā godalgotu vietu LV drifta sacensībās un tad jau prasīt. Bet policijai liels fui, ja savstarpējā koordinācija klibo - praktiski visos apļos ir kameras, par ko vajadzētu zināt gan viņiem, gan arī Krapa kungam... Un apzinātu driftu no neapzināta atšķirt nemaz tik grūti ar ierakstu nav.
  • garais
    02.07.2018 18:33
    kas var būt labāks ziemā paraustīt roķeni līkumā,atsvaidzināt stūrēšanas iemaņas ekstremālā situācijā,protams neapdraudot citus satiksmes dalībniekus un gājējus,kas to nemāk tiem to nesaprast,lai brauc tālāk ar zobiem stūrēs iekērušies :lol:
  • drifts
    02.07.2018 18:33
    Kārtējais veids kā iekasēt naudu no cilvekiem, par to ka cilvēkam ir prieks braukt kontrolējamā sānslīdē. 90% gadījumu avarē tie autovadītāji, kuriem nav saprašanas ko darīt ar auto tiklīdz tas sāk slīdēt tur pretī drifteri ļoti labi apzinās un pārvalda savu auto neatkarīgi no tā vai ir bijusi apzināta vai nejauša sānslīde.

    Cīņa ar to ir viena atvēlēt vietu cilvēkiem, kur viņi var šo prieku baudīt un darīts nav nepieciešams izgudrot sazinko lai tikai nogrūstu naudu kārtējos idiotismos.
  • Guntars85
    02.07.2018 18:33
    Esu novērojis vakaros pie apļiem dežūrē ceļu policija,gaida tik lai saslīd
  • Šķērsām
    02.07.2018 18:33
    Lasot šo skaļi smējos. :D :D
    Nu i brīnumi notiek. Tas ir katru ziemu. Par ko Jūs cilvēki brīnieties?
    Nu jā. Tie kas paši nav izbaudījuši šādus ziemas priekus tie jau nu protams heitos. :D
    Tas viss notiek vēlās nakts stundās, kad praktiski neviena nav uz ielām. Tikai reti kurš pa dienu satiksmē ko tādu dara. Bet pārējie izpriecu meklētāji gaida nakti un pēc manām domām tas ir pareizi darīts.
  • Es
    02.07.2018 18:33
    Cik tie drifteri ir izraisījuši csn?
    Maksimums nonesuši barjeras, kuras pēc tam saliek atpakaļ.
    ceļu policijas auto nonesa barjeru pirms ļoti laba laika, joprojām tur viņas nav.
    kas pieturu ar cilvēku notrieca?drifteri?
    Utt utj....
  • puikā
    02.07.2018 18:33
    nu tie defetie drifteri man nekad nekadigi nau traucejuši. tiesam kad ielas ir pilnas ar auto tad ari drifteri brauc mierigi.. sad tad vakaros ari man gadas paslidinaties pa slidenajiem apļiem. bet kadam traucet ar to nau sanacis. vairak trauce tie soferi kas iebrauc apli un pārak lēnu velkās.. pa pirmo joslu. kave parejos. jo nemak parkartoties uz iekšejo.. . taka deretu sods ari par to ... par parāk miegainu braukšanu..
12

Atstājiet komentāru