2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Pasaules AIDS diena – 1. decembris

Pasaules AIDS diena – 1. decembris

Ja Tu plāno dzīvi gadu uz priekšu , iestādi rīsu, ja tu plāno dzīvi desmit gadu uz priekšu, iestādi koku, bet ja Tu plāno visu savu dzīvi, audzini un izglīto cilvēkus.

Ķīniešu sakāmvārds.”

Pasaules AIDS diena – 1. decembris.

Šo dienu pirmo reizi sāka atzīmēt 1988 gadā. Šogad jau 28. reizi pasaulē, lai mazinātu sabiedrības aizspriedumus un naidu pret HIV inficētiem cilvēkiem un AIDS pacientiem. Šodien miljoniem zaudētu dzīvību un aptuveni 37 miljonu cilvēku, kuri dzīvo ar HIV. Pēdējos 15 gadus no slimībām, kas saistītas ar AIDS, miruši vairāk nekā 25 miljonu cilvēku. Jaunāki dati liecina, ka AIDS pacientu skaita ziņā Latvijā ieņem pirmo vietu Eiropas Savienībā. Tāpat parādās arvien jauni HIV inficēšanas gadījumi. Šajos rādītājos Latviju apsteidz tikai kaimiņvalsts Igaunija.

Jēkabpils pilsētā katrs 960 iedzīvotājs inficēts ar HIV. Varbūt esam pieraduši dzīvot sabiedrībā, kurā ir AIDS? Taču derētu zināt un atcerēties, ka AIDS nekur nav pazudis, nav izskausts, joprojām nav ārstējams, ka no AIDS mirst daudz cilvēku, gan pieauguši, gan bērni, šī slimība nešķiro nevienu.

Jēkabpils sociālā dienesta Zemā Sliekšņa centrs rīko atvērto durvju dienas, kur katrs varēs uzzināt par šo bīstamo infekciju, kā arī HIV testēšanas dienas, kuras varēs apmeklēt katrs Jēkabpils pilsētas un rajona iedzīvotājs. Tās notiks – 29.11.16. līdz 02.12.2016., var pieteikt kolektīvi tel.: 29611389, 65207094 O. T. C. P. pulk. 900-1100.

Testi bezmaksas, garantējam anonimitāti.

Jēkabpils Sociālā dienesta

Zemā Sliekšņa centrs

Uļjana Tihomirova

Atstājiet komentāru