2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Otrdienas nakts sniegputenis pilsētas dienestiem problēmas nesagādā

Otrdienas nakts sniegputenis pilsētas dienestiem problēmas nesagādā

Jēkabpilī šorīt jau no pulksten trijiem naktī pilsētas ielas strādāja trīs sniega tīrīšanas tehnikas vienības, kas aprīkotas ar lāpstu un kaisītāju – automašīna MUVO, traktori CASE un BELARUS, tīrot sniegu un kaisot pilsētas ielas ar sāli. Savukārt ietvju tīrīšanā šorīt bija iesaistīti desmit sētnieki un mobilā brigāde.

“Pagaidām ielas un ietves kaisām ar sāli, lai sniegs kustu. Smiltssāls maisījumu neizmantojam, lai neveidotos dubļi,” saka SIA “Jēkabpils pakalpojumi direktors Jānis Hauka.

Viņš sacīja, ka uzņēmuma rīcībā patlaban ir 80 tonnas sāls, bet šodien tiks atvestas vēl 100 tonnas. Savukārt smiltssāls maisūjums ir sagādāts 300 kubikmetru apjomā.

Jānis Hauka piebilda, ka šobrīd pilsētas ielās strādā divas tehnikas vienības, tīrot un kaisot pilsētas mazākās ielas. Galvenās notīrītas jau agri no rīta, ja būs nepieciešams, atkārtotu ielu kaisīšanu veiks vakarā, lai naktī neveidotos apledojums. Atsevišķi ielu un ietvju posmi šodien tīrīti divas reizes, piemēram, ietves uz tilta pār Daugavu. Tās bija notīrītas līdz pulksten septiņiem no rīta, bet strādājot tranzītceļu uzturētāju sniega tīrītājiem, sniegs no brauktuves sastumts atpakaļ uz ietvēm un tāpēc tās nācies tīrīt atkārtoti. Jānis Hauka atzīst, ka sniega mētāāna no ietves uz brauktuvi un no brauktuves uz ietvi ir ziemas sezonai raksturīga problēma. Šī iemesla dēļ gan ielas, gan ietves bieži vien nāoties tīrīt atkārtoti.

Pilsētas ietves šorīt tīrīja desmit SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sētnieki, kā arī strādāja sētnieku mobilā brigāde. Jau ziņots, ka to izveidoja pagājušajā ziemā, bet šogad brigāde paplašināta līdz četriem sētniekiem. Tās rīcībā ir sniega pūtēji un lāpstas.

Jānis Hauka skaidroja, ka uzņēmums ir sagatavojies ziemas sezonai un pirmie sniegputeņi problēmas nav sagādājuši.

Atstājiet komentāru