2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Gjensidige Baltic Jēkabpils iedzīvotājiem dāvās atstarotājus un aicinās vairot drošību uz ielas

Gjensidige Baltic Jēkabpils iedzīvotājiem dāvās atstarotājus un aicinās vairot drošību uz ielas

3. novembrī Jēkabpilī risināsies drošības kampaņa, kuras laikā skolēniem interesantā veidā tiks atgādināti galvenie noteikumi drošībai uz ielas. Skolā bērniem būs iespēja izgatavot savus “supertatstarotājus” un saņemt jau gatavos no Gjensidge Baltic. Līdz ar krēslas iestāšanos, atstarotāji tiks dāvāti uz ielas sastaptiem iedzīvotājiem, kurus Gjensidige Jēkabpils filiāles darbinieki aicinās uz atbildīgāku attieksmi pret savu drošību.

Jēkabpilī apdrošināšanas sabiedrības Gjensidige īstenotā drošības kampaņa risināsies Jēkabpils 2.vidusskolā, kur tikšanās notiks ar 7. klašu skolēniem. Tās laikā atraktīvā un interesantā veidā ceļu satiksmes drošības noteikumus ar skolēniem pārrunās TV personības Gustavs Terzens un Marta Selecka. Atbilstoši kampaņas tradīcijai, jautrā un rotaļīgā veidā iegūtās zināšanas par drošību uz ceļa, skolēniem būs jānodemonstrē uzzīmējot savu “drošo ceļu uz skolu”. Bērnu jauniegūtās zināšanas un izpratni par drošību uz ceļa, kas būs ielikta zīmējumos vērtēs Gjensidige talismans – Naktssargs. Katram lekcijas dalībniekam, viņš pasniegs arī īpašus, ērti lietojamus atstarotājus, ko vienlīdz viegli iespējams aplikt ap roku vai somas rokturi. Papildus tam, šajā gadā Gjensidige kampaņā parūpējusies arī par jaunievedumiem uz kuru ieviešanu mudinājusi statistika.

Tā liecina, ka, lai arī visvairāk par ceļu satiksmes drošību tiek runāts ar bērniem, lielākā riska grupa ir viņu vecvecāki – saskaņā ar Ceļu Satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datiem, no kopumā 63 pērn bojā gājušiem gājējiem, 28 bija 55 gadus veci un vecāki. Otra izteiktākā vecuma grupa ar 11 bojā gājušiem gājējiem ir 35 līdz 44 gadus veci.

“Tādēļ šajā reizē, sadarbībā ar ceļa zīmju ražotāju - Jelgavā bāzēto uzņēmumu “Signum”, skolēniem dosim iespēju izgatavot katram pašam savu “superatstarotāju”. Uzņēmums ražo ceļa zīmes pēc augstākajiem standartiem un izmanto modernus, izturīgus materiālus ar augstu gaismas atstarošanas koeficientu. Pēc katras ceļazīmes paliek pāri atgriezumi, kas mums lieliski noderēs – katrs skolēns varēs izgatavot savu īpašo “superatstarotāju”, ko dāvināt mammai, tētim, vecmammai vai citam sev mīļam cilvēkam. Tādējādi katrs skolēns kļūs par drošības nesēju savā ģimenē un ticam, ka bērni savu uzdevumu paveiks atbildīgi. Rezultātā pret savu drošību uz ielas aizvien atbildīgāk izturēsies arī pieaugušie un Latvijā kļūs aizvien vairāk redzamu un drošu ģimeņu,” šā gada akcijas jauninājumus atklāj AAS Gjensidige Baltic Jēkabpils filiāles vadītāja Dace Leitāne.

Pēc tam, kad drošība uz ielas būs pārrunāta ar skolēniem kampaņas dalībnieki darbu turpinās pie pilsētnieku iecienītā tirdzniecības centra “Aura”, kur tiks uzrunāti un ar atstarotājiem apdāvināti jēkabpilieši.

D. Leitāne izsaka cerības, ka šajā gadā būs palielinājies to skolēnu un iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā savas drošības vairošanai lieto atstarotājus, jo pērn situācija pilsētā nebija iepriecinoša. Pagājušajā gadā Gjensidige īstenotās drošības kampaņas laikā veiktajā aptaujā tika noskaidrots, ka tikai 15% Jēkabpils iedzīvotāju ikdienā lieto atstarotājs. Turklāt atklājās, ka no visiem Jēkabpils pamatskolas skolēniem, reāli savai drošībai atstarotājus ikdienā izmantoja vien 50% bērni, kaut arī drošības lekcijas laikā visi jaunieši pārliecināti sacīja, ka atstarotājs būtiski vairo kājāmgājēja drošību diennakts tumšajā laikā un var paglābt no nelaimes.

Pērn Jēkabpilī Gjensidige skolēniem un iedzīvotājiem izdalīja vairāk nekā 1000 atstarotājus.

AAS Gjensidige atgādina: Atstarotāji jānēsā ne tikai tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, bet arī apdzīvotās vietās. Slikti apgaismotās vietās, gājējiem un velosipēdistiem ir jālieto atstarojošs apģērbs - vislabāk īpašā, atstarojošā veste.

Aicinot cilvēkus rūpēties par savu drošību diennakts tumšajā laikā, Gjensidige “Atstarotāju” kampaņu īsteno jau trešo gadu. Sociālās kampaņas mērķis ir informēt un izglītot cilvēkus par atstarotāju lietošanas nozīmi.

Šogad akcijas laikā 12 Latvijas pilsētās iedzīvotājiem tiks dāvināti vairāk nekā 15 000 atstarotāju.

Papildu informācija:

Zane Liepa

Gjensidige Baltic

Mārketinga nodaļas vadītāja

e-pasts: zane.liepa@gjensidige.lv

Mob.: +371 26557132

Atstājiet komentāru