2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Meklē risinājumu pagaidu apgaismojumam Jēkabpilī, Bebru ielā (PAPILDINĀTS AR FOTO)

Meklē risinājumu pagaidu apgaismojumam Jēkabpilī, Bebru ielā (PAPILDINĀTS AR FOTO)

(Papildināts ar aculiecinieka foto)

Jēkabpilī, Bebru ielas mikrorajonā šobrīd norit rekonstrukcijas darbi, kuru gaitā mikrorajonam atslēgta elektroenerģijas padeve. Tas izraisījis iedzīvotāju neapmierinātību.

Vakari un rīti kļūst arvien tumšāki un bez apgaismojuma pa izrakņātajām ielām un ietvēm ir grūti pārvietoties, gan bērniem, ejot uz skolu un nākot mājās, gan pieaugušajiem, ejot darba gaitās. Daudzi iedzīvotāji izmanto lukturīšus, bet tie problēmu kopumā neatrisina. Šis jautājums tika izskatīts vietējo mediju un domes vadības preses konferencē.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības un komunālās saimniecības vadītāja Anita Vanaga informēja, ka ielu apgaismojums Bebru mikrorajona Kadiķu ielā varētu tikt atjaunots līdz 17.oktobrim, Atmodas ielā līdz novembra beigām, bet Dūmu ielā tikai janvāra vidū.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs norādīja, ka tik ilgi atstāt bez apgaismojuma vienu no pilsētas mikrorajoniem nevar, ir jāmeklē risinājums, kaut vai daļējai ielu apgaismošanai. Anita Vanaga informēja, ka patlaban tiekot meklēti risinājumi, kā izvietot Bebru ielas mikrorajonā pagaidu ielu apgaismojumu. Leonīds Salcevičs piebilda, ka rīcības plānam ielu pagaidu apgaismojumam Bebru ielas mikrorajonā ir jābūt izstrādām jau nākamnedēļ līdz 14.oktobrim.

Foto: Aculiecinieces Kristīnes foto. Fotografēts 6.oktobrī ap pulksten astoņiem vakarā. Attēlos redzams, ka viss Bebru ielas mikrorajons grimst tumsā, vienīgie gaismas avoti ir gaismas daudzstāvu namu logos un pāris ielu apgaismes laternas mikrorajonam līdzās esošajās ielās uz pilsētas centra pusi.

Atstājiet komentāru