2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils autobusu parka šoferis izmet no autobusa bērnu ar invaliditāti, mamma šokā! (FOTO) (PAPILDINĀTS AR VIDEO)

Jēkabpils autobusu parka šoferis izmet no autobusa bērnu ar invaliditāti, mamma šokā! (FOTO) (PAPILDINĀTS AR VIDEO)

Viesītes pusē kādai četru bērnu mammai piektdienas vakarā dēlu no skolas nācās sagaidīt divu nepazīstamu kungu pavadībā, raksta portāls skaties.lv. Šoreiz gan vīriešiem jāsaka paldies, ka bērnam palīdzējuši tikt mājās. Izrādās, viņš izmests Rīgā no SIA “Jēkabpils autobusu parka” autobusa. Par šo gadījumu otrdienas vakarā ziņoja raidījums “Degpunktā”.

Noteikti kādam no jums ir gadījies nokavēt autobusu un autoostā pavadīt neplānoti ilgu laiku, lai sagaidītu nākamo transportu. Tas noteikti nav patīkami, bet kāds trīspadsmit gadus vecs puisis piedzīvojis vēl nepatīkamākus brīžus, jo uz autobusu paspējis, taču, uzrādot šoferim savu invaliditātes apliecību, no transportlīdzekļa ticis izraidīts.

Zēns ir vājdzirdīgs un jau vairākus gadus uz Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātskolu dodas, izmantojot starppilsētu autobusu pakalpojums. Arī piektdiena nebija izņēmums. Kā jau ierasts, puisēns sākumā devies no Valmieras uz Rīgu, un uzrādītā invaliditātes apliecība šajā autobusā uzskatīta kā gana laba un pieņemama. Tomēr tālāk no galvaspilsētas mērot ceļu uz Jēkabpili viņam neizdevās, jo it kā nederīgas invalīda apliecības dēļ trīspadsmitgadīgais zēns Rīgā izmests no Jēkabpils autobusa.

Zēna mamma ir šokā un neizprot autobusa vadītāja rīcību. Invaliditātes apliecība atjaunota 2015. gada sākumā, un tās derīguma termiņš beigsies tikai 2020. gada beigās. Pat neskatoties uz apliecības vizuālo stāvokli, zēna māte Marika domā, ka šoferim vajadzētu noprast par bērna dzirdes problēmām, redzot dzirdes aparātus un saklausot runas defektus.

Zēnam autobusā vajadzēja iekāpt plkst. 14.50, lai neilgi pēc pulksten pieciem pievakarē ierastos mājās. Bērnam paveicies, ka notikušo incidentu redzēja apkārtējie un mēģināja viņam palīdzēt, jo, lai cerētu uz atsaucīgāku autobusa šoferi, būtu nepieciešams gaidīt vairākas stundas. Nākamais autobuss no Rīgas atiet 17.05.

SIA “Jēkabpils autobusu parks” direktors Jānis Ščerbickis sarunā ar portālu radio1.lv atzīst, ka tas ir skumjš atgadījums, kas ar negatīvu nokrāsu par Jēkabpili raidījumā “Degpunktā” izskanējis visā Latvijā. Ščerbickis sacīja, ka autobusa vadītājs šajā situācijā ir pārbaudījis, vai invaliditātes apliecība atbilst Ministra kabineta noteikumiem. Tā kā uz apliecības redzamā hologramma bija nobružājusies, šoferim nav bijis iespējas simtprocentīgi pārliecināties par tās autentiskumu, un viņš pieņēma lēmumu skolēnu autobusā neuzņemt. Notikušais jau esot pārrunāts kolektīvā, šoferis saņēmis rājienu un savu vainu atzinis un telefonsarunā atvainojies zēna mātei. Jānis Ščerbickis sacīja, ka iekšēji uzņēmumā panākta vienošanās, ja hologramma uz apliecības nobružāta, tad šoferiem jāpievērš uzmanība tās derīguma termiņam, kas rakstīts apliecības otrā pusē. Arī māte esot ņēmusi vērā aizrādījumu un nomainījusi zēna apliecību, lai nobružātā hologramma neradītu vēl citus līdzīgus starpgadījumus.

Komentāri (0-4/4)

  • jēkabpiliete
    02.07.2018 18:33
    Pilsētas autobusos ir daži šoferi, kuri nereti mēdz būt nervozi, neiecietīgi un nelaipni.
  • Guest
    02.07.2018 18:33
    Nu re,tik un tā palika vainīgs invalīds!!!!
    Cienījamā pārstāve būtu kaut formāli atvainojusies!!!!
  • šoferim liels FUI !
    02.07.2018 18:33
    Vai viņam nav savu bērnu, vai nav sirds.
  • Anonims
    02.07.2018 18:33
    Man kad bija labus gadus atpakal bareņu aplieciba un ar nacas no rigas braukat uz jekapbili un ar loti biezi netiku autobusa.Tagad atri paliek tums un cik tik mums valsti berni tagad nepazud jo ipasi ja berns atrodas riga jebkura laika var pazust labi ka vis labi beidzas ka ira atsaucigi cilveki kas bernam palidzeja.
    A soferi vispar vajadzetu atlaist no darba kas zin cik vinc vel nav ielaidis bernus autobusa

Atstājiet komentāru