2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Svinīgo solījumu par uzticību Latvijas Republikai dod četri pilsonības pretendenti

Svinīgo solījumu par uzticību Latvijas Republikai dod četri pilsonības pretendenti

Šodien, 14.septembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā svinīgā ceremonijā solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodeva trīs Latvijas pilsonības pretendenti.

Klātesošos svinīgajā ceremonijā sveica Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos Jānis Raščevskis. Savā uzrunā J. Raščevskis uzsvēra, ka Latvijas Republikas pilsoņa tiesības uzliek noteiktus pienākumus – cienīt un godāt savu valsti. Viņš pauda gandarījumu par pretendentu uzdrīkstēšanos un vēlēja veiksmi turpmākajās gaitās.

Svinīgajā brīdī Latvijas pilsonības pretendentus sveica Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Diāna Lazdāne.
Ar svinīgo solījuma došanu un parakstīšanu noslēdzās Latvijas pilsonības pretendentu naturalizācijas iesnieguma izskatīšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Tuvākajā laikā pretendenti saņems Ministru kabineta izdotu rīkojumu par pilsonības piešķiršānu un varēs noformēt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu - pasi.

Latvijas pilsonībā tiek uzņemtas personas, kuras apliecinājušas latviešu valodas prasmi, kā arī sekmīgi nokārtojušas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi.

2013.gada 1.oktobrī stājās spēkā grozījumi Pilsonības likumā, kas nosaka, ka personas, kuras uzņem Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā, solījumu par uzticību Latvijas Republikai dod un paraksta svinīgā ceremonijā.

Informāciju sagatavoja:
Margita Liepiņa
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Komentāri (0-1/1)

  • Kristīne
    02.07.2018 18:33
    Būtu labi, ja virsrakstā un tekstā "nodod" tiktu nomainīts uz atdod/dod attiecīgajā locījuma formā. savādāk, diemžēl tiek laicīgi pateikts par kandidāta nelojalitāti.

Atstājiet komentāru