2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Guntars Gogulis:Pašvaldība atgriež naudu par licencēm, bet makšķernieki atdod zivis

Guntars Gogulis:Pašvaldība atgriež naudu par licencēm, bet makšķernieki atdod zivis

Radio1.lv jau informēja par situāciju, kad šovasar laikus nesakārtotu dokumentu dēļ makšķerniekiem bija liegts zvejot Radžu ūdenskrātuvē. Trešdien šis jautājums tika pārrunāts arī Jēkabpils domes vadības un vietējo mediju preses konferencē.

Pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka licences makšķerēšanai Radžu ūdenskrātuvē nedrīkstēja tirgot no šī gada 11.aprīļa, jo bija beidzies līdzšinējo saistošo noteikumu, kas regulē zivju nozveju Radžu ūdenskrātuvē, termiņš, savukārt jauni vēl nebija apstiprināti. Atbildīgās amatpersonas, šajā gadījumā SIA “Jēkabpils sporta centrs”, kas apsaimnieko Radžu ūdenskrātuvi, nebija laikus parūpējušās par jaunu saistošo noteikumu iesniegšanu apstiprināšanai. Kad tie pavasarī tika iesniegti, ieilga to apstiprināšana un jaunie noteikumi stājās spēkā tikai no 1.septembra.

Tajā pašā laikā ir konstatēts fakts, ka SIA “Jēkabpils sporta centrs” turpināja makšķerniekiem tirgot licences arī pēc 11.aprīļa, lai gan makšķerēšana Radžu ūdenskrātuvē no šī datuma nebija atļauta. Līdz ar to makšķernieki ar nelikumīgi iegādātām licencēm, devās makšķerēt laikā, kad tas nebija atļauts. Guntars Gogulis skaidroja, ka tagad meklēt vainīgos, kāpēc tā notika, nav jēgas. Pašvaldības juridiskajam dienestam uzdots rast risinājumu šai situācijai, proti, kā atlīdzināt makšķerniekiem, par iegādātajām licencēm, kuras varēja izmantot tikai daļēji. Guntars Gogulis norādīja, ka vienkāršākais risinājums būtu – pašvaldība atgriež naudu par licencēm, bet makšķernieki atdod zivis, kas nozvejotas neatļautajā laikā. Diemžēl šāds risinājums ir arī visgrūtāk izpildāms. Tāpēc pašvaldības juridiskais dienests meklē risinājumu, kas apmierinātu abas puses.

Guntars Gogulis piebilda, ka Radžu ūdenskrātuve ir pašvaldības īpašums un uz to neattiecas Ministru kabineta makšķerēšanas noteikumi, kas zivju ieguves kārtību regulē publiskajās ūdnestilpēs, ja nav spēkā vietējo noteikumu. Tāpēc, balstoties uz Ministru kabineta noteikumiem, makšķerēšana Radžu ūdenskrātuvē šovasar nevarēja notikt.

Foto: jekabpils.lv

Saistīta ziņa: Radžu ūdenskrātuvē atkal atļauts makšķerēt

Komentāri (0-7/7)

  • Arča
    02.07.2018 18:33
    Tātad -es varu tur zvejot bez makšķerēšanas kartes?
  • jaaaa
    02.07.2018 18:33
    Par naudu vel saprotu , to var atdot.Bet ka ar zivim zvejniekiem? Ja nu vienigi fekaliju veida...:) Bet kur dome tas liks:)))
  • Ha-ha-ha
    02.07.2018 18:33
    "Guntars Gogulis norādīja, ka vienkāršākais risinājums būtu – pašvaldība atgriež naudu par licencēm, bet makšķernieki atdod zivis, kas nozvejotas neatļautajā laikā. " Gogulis pārspēj komiķi Raikinu! smējos ne pa jokam!!!
  • Guest
    02.07.2018 18:33
    Goguļa kongs. Vai tad makšķernieka karti, ejot uz Radžiem, nevajag, ja jau neattiecas Min. kabineta Makšķerēšanas noteikumi. Bet SC sacensībās prasa MK un licenci. Palasiet piem spiningošanas čempionāta nolikumu Tātad MK tomēr vajag?! Nu sviests ar jūsu likumu zināšanām.
  • Guest
    02.07.2018 18:33
    makšķerēšanas noteikumu 1. punkts.
    1. Noteikumi nosaka makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtību Latvijas Republikas ūdeņos.
    Nekas tur nav teikts par publiskajiem ūdeņiem.
  • Juris
    02.07.2018 18:33
    Šitā ir aizkavējusies 1. aprīļa joku ziņa, vai? Tas ir kaut kāds sviests. Paši sačakarējušies savos noteikumos.
  • pilsēta
    02.07.2018 18:33
    Goguls skaidrojas katru dienu, jau mute pārkaltusi norunāšanas, tik daudz visādu paviršību pilsētā notiek.

Atstājiet komentāru