2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Vairāku ielu iedzīvotājiem Jēkabpilī uzlabos elektroapgādi

Vairāku ielu iedzīvotājiem Jēkabpilī uzlabos elektroapgādi

Lai nodrošinātu klientiem kvalitatīvu, nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas piegādi, AS „Sadales tīkls” šogad Jēkabpils, Aknīstes, Salas, Viesītes un Krustpils novadā realizēs 39 investīciju projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot 2,8 milj. Eiro.

Lai uzlabotu elektroapgādes drošumu un kvalitāti Jēkabpils iedzīvotājiem, AS „Sadales tīkls” 2015.gadā Jēkabpilī realizēs 4 investīciju projektus, elektrotīkla uzlabošanas un rekonstrukcijas darbos ieguldot 1,3 milj. eiro. Jēkabpilī kopumā šogad AS „Sadales tīkls” veiks vidējā sprieguma 20 kilovoltu gaisvadu elektrolīniju pārbūvi par kabeļu līnijām 3,4 km garumā, zemsprieguma 0,4 kilovoltu gaisvadu elektrolīniju pārbūvi par kabeļu līnijām 7,4 km garumā un izbūvēs divas jaunas transformatoru apakšstacijas, paaugstinot elektroapgādes drošumu 580 lietotājiem Artilērijas, Enerģijas, Dzelzceļmalas, Liepu, Dambja, Pļaviņu, Lazdu, Sporta, Mežāres, Īves, Tilta, Alejas un Klusajā ielā. Šogad Jēkabpilī AS „Sadales tīkls” plāno veikt apakšstacijā „Tēraudlietuve” vidējā sprieguma 20 kV slēgiekārtu rekonstrukciju un zemesslēguma kompensējošo iekārtu uzstādīšanu, ievērojami paaugstinot elektroapgādes drošumu Jēkabpils un Krustpils novada iedzīvotājiem.

Šogad AS „Sadales tīkls” kopumā visā Latvijā plāno atjaunot 877 km vidējā sprieguma elektrolīnijas, tajā skaitā vidējā sprieguma gaisvadu līniju pārbūve zemē ieraktās kabeļu līnijās plānota 209 km garumā, 823 km zemsprieguma elektrolīnijas, kā arī rekonstruēt vai no jauna izbūvēt 554 transformatoru apakšstacijas, bet elektrolīniju trases visā Latvijā plānots attīrīt 4 444 km garumā.

Lai sniegtu informāciju par šā gada lielākajiem AS „Sadales tīkls” investīciju projektiem, uzņēmuma mājas lapā www.sadalestikls.lv ir publicēta karte, kura attēlo informāciju par lielākajiem elektrotīkla attīstības projektiem 2015.gadā. Investīciju karte ilustrē lielākos projektus Latvijas reģionos – Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē, Latgalē, Rīgas reģionā un Rīgā.

Tatjana Smirnova
AS „Sadales tīkls”
Komunikācijas speciāliste

Atstājiet komentāru