2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Ja Bergmanis kļūs par ministru un noliks deputāta mandātu, vieta Saeimā pienāksies jēkabpilietim Guntim Kalniņam

Ja Bergmanis kļūs par ministru un noliks deputāta mandātu, vieta Saeimā pienāksies jēkabpilietim Guntim Kalniņam

Ja Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (ZZS) kļūs par aizsardzības ministru un nolems nolikt deputāta mandātu, viņa vieta parlamentā pienāksies Jēkabpils privatizācijas komisijas loceklim Guntim Kalniņam (ZZS).

 

Saskaņā ar 12.Saeimas vēlēšanu rezultātiem pēc iegūto punktu skaita Kalniņš ir nākamais pretendents uz deputāta amatu no ZZS Zemgales vēlēšanu apgabala saraksta.

 

Bergmani pieļāva iespēju, ka, ja viņš tiks izvirzīts kā aizsardzības ministra amata kandidāts un arī apstiprināts šajā amatā, tad viņš varētu nolikt parlamentārieša mandātu. Politiķis uzskata, ka divu amatu - deputāta un ministra - apvienošana sarežģītu darbus.

 

Savukārt Guntis Kalniņš arī norāda, ka pašlaik ir pāragri runāt par šādu iespēju, taču viņš domā, ka šādā gadījumā varētu kļūt par parlamenta deputātu.

 

Pērn Centrālajai vēlēšanu komisijai Kalniņš sniedzis informāciju, ka ir SIA "Armikss" valdes loceklis un Jēkabpils pilsētas Privatizācijas komisijas loceklis.

 

Kalniņš Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis profesionālo maģistra grādu siltumenerģētikā un siltumtehnikā, iegūstot inženiera kvalifikāciju. Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā viņš ieguvis inženiera-mehāniķa kvalifikāciju.

 

Zaļo un zemnieku savienība šodien lems par aizsardzības ministra kandidātu, un prognozējams, ka par to tiks izvirzīts Bergmanis.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru