2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

LAIMES KALVE apmācīs antinarkotiskos lektorus

LAIMES KALVE apmācīs antinarkotiskos lektorus

Biedrība "LAIMES KALVE" no 12.līdz 14. jūnijam organizē trīs dienu semināru – nometni antinarkotisko lektoru apmācībai. Ikviens, kurš vēlas dot savu ieguldījumu Latvijas sabiedrības veselības atjaunošanā, ir aicināts apgūt šo lekciju lasīšanas tehnoloģiju pasaules slavenās antinarkotiskās lektores Marinas Gribanovas (Ukraina, Kijeva, organizācija „Narkonon”) vadībā.

Marina Gribanova ir visveiksmīgākā antinarkotiskā lektore Eiropā, sabiedriskās organizācijas „Narkonon” prezidente, nodarbojas ar narkomānijas profilaksi 15 gadus. Savas darbības laikā Marina Gribanova ir nolasījusi vairāk kā 3415 lekcijas "Patiesība par narkotikām" vairāk nekā 215 tūkstošiem bērnu un studentu, 716 mācību iestādēs, 126 pilsētās Ukrainā, Krievijā, Kazahstānā un Dagestānā. Ierakstīja un nosūtīja 20 tūkstiešiem skolu video-lekciju par šo tēmu. Lekcija demostrēta 28 telekanālos 120 reizes. 

Kāpēc šīs lekcijas ir tik nepieciešamas Latvijai?

Pēc Eiropas informācijas tīkla narkotiku un narkomānijas jautājumos Reitox oficiāla pētījuma datiem 2011. gadā Latvijā bija 18 888 problemātisku narkomānu, no kuriem 10 169 lieto heroīnu vai citas opiātu grupas narkotiskās vielas, bet 6540 lieto amfetamīnu. Taču tie ir oficiālie rādītāji. Diemžēl pārsvarā oficiālie rādītāji ir zemāki par patiesajiem. Vēl 2004. gadā pēc vietējo narkologu ziņām Latvijā bija aptuveni 40 000 narkomānu. Pēc pašu ārstu statistikas datiem narkomānu skaits kopš tā laika ir pieaudzis 16 reižu. Tātad 300 000 narkomānu, kas pilnībā atbilst oficiālajai statistikai. Uz Latvijas 2 miljoniem iedzīvotāju ir 302 208 narkomānu. Šī ir graujoša statistika, jo iznāk, ka katrs devītais ir atkarīgs!

Ko mēs varam darīt?

Pirmkārt, nesēdēt malā un negaidīt, kad citi kaut ko izdarīs. Biedrība LAIMES KALVE 2014.-2015. mācību gadā jau ir veiksmīgi nolasījusi vairākās Latvijas skolās lekcijas par atkarībām. Būtībā, lielā pieprasījuma dēļ, arī tiek organizēta šī vērienīgā apmācība. Biedrības mērķis ir piesaistīt lektorus, kuri apguvuši antinarkotisko lekciju lasīšanas tehnoloģiju bērnu un pusaudžu, kā arī viņu vecāku un citām pieaugušo auditorijām, veikt vērienīgu antinarkotisko lekciju ciklu visās Latvijas mācību iestādēs, bērnu namos, rehabilitācijas centros tuvāko gadu laikā!

Kļūsti par cilvēku, kurš izglābis no atkarībām simtus un tūkstošus! Kļūsti par profesionāli apmācītu antinarkotisko lektoru un darbojies kā brīvprātīgais biedrības “LAIMES KALVE” komandā vai patstāvīgi lasi lekcijas savā skolā, novadā, pilsētā! Ja sadarbojies ar “LAILES KALVI”, tad lekciju organizēšana paliek biedrības pārziņā. Tev ir tikai jālasa lekcijas!

Apmācības notiek no 12. līdz 14. jūnijam Naukšēnos, Kūrmājā "Rūjas Nāras" - projām no pilsētu kņadas. Semināristu skaits ierobežots.

Ar programmu iepazīties un pieteikties dalībai:

http://celsuzlaimi.lv/lv/par-projektu/lektoru-apm-c-ba

Vita Smiltiņa,

Biedrības LAIMES KALVE

sabiedrisko attiecību speciāliste

22572254

Atstājiet komentāru