2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpilī notiks īpaša zibakcija

Jēkabpilī notiks īpaša zibakcija

Šo sestdien 23.maijā Jēkabpilī speciālā ekspedīcijā viesosies jauno ģeologu kustība “Latvijas Dzīļu atklājēji”. Ekspedīcijas ietvaros notiks zibakcija “Latvija – mūsu lielvalsts”, kurā ikviens jēkabpilietis tiek aicināts nosūtīt novēlējumus Latvijai, norādot, kāpēc katram no mums Latvija ir lielvalsts.

Sestdien, Ģimenes dienas pasākumu ietvaros, Kena parkā, tiks atklāta projekta vēstniecība, kurā ikviens no plkst. 13.00 – 16.00 varēs rakstīt savu novēlējumu Latvijai uz speciāli veidotām origami lapiņām un no tām locīt sirsniņas.

Projekta mērķis ir veicināt patriotismu un lepnumu par mūsu Latviju, apzinoties, ka kaut esam teritorijas un iedzīvotāju ziņā maza valsts, tomēr daudzās jomās esam lielvalsts. Idejas autors ir pašmāju dabīgais minerālūdens “Mangaļi”, kurš ir pārliecināts, ka Latvija, pateicoties tās tīrajiem un kvantitatīvajiem pazemes ūdens resursiem, ir minerālūdens lielvalsts. Uz šo akciju to iedvesmoja Tallinas Tehnoloģiju universitātes pētnieku nesen veiktais atklājums, ka 213 m dziļumā iegūtais “Mangaļi” ūdens ir filtrējies caur zemes iežiem 36 000 gadus - vēl ledus laikmetā, kas piešķir tam īpašu tīrību un minerālsāļiem bagātu garšu un padara atšķirīgu no citviet pasaulē iegūtajiem ūdeņiem.

Vienlaikus vēstniecībā jaunie ģeologi un to draugi rādīs un ļaus pašiem piedalīties dažādos eksperimentos, kas saistīti ar Latvijas dzīļu izzināšanu un ūdeni.

“Latvija – mūsu lielvalsts” rekorda uzstādīšanas maratons ar visvairāk nosūtītajiem novēlējumiem Latvijai norisināsies līdz 20. jūnijam, ģeologu ekspedīcijām viesojoties dažādās pilsētās Latvijā. Jaunie ģeologi jau pabijuši Jelgavā un Dobelē, un tālāk ar savu vēstniecību plāno viesoties arī Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Tukumā, Valmierā un Cēsīs. Maratonu ar zibakciju atklāja vairāk nekā 4000 skolēnu, kas par godu Neatkarības atjaunošanas gadadienai Latvijas skolās piedalījās zibakcijā “Latvija – mūsu lielvalsts”.

Ansis Krūmiņš

Atstājiet komentāru