2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aicina izglītītot bērnus par elektrības bīstamību

Aicina izglītītot bērnus par elektrības bīstamību

Aizvadītajā gadā elektrotraumas guva 81 persona, no kurām 17 bija bērni. Turpinot aizvadītajā gadā iesākto, AS "Sadales tīkls" maijā intensīvi uzsāk bērnu, jauniešu un viņu vecāku izglītošanu elektrodrošības jautājumos, atgādinot sabiedrībai: "Netuvojies, spēlē ar elektrību zaudēsi Tu!".

 

Mācību gada nogale ir laiks, kad dienas paliek arvien siltākas un gaišākas, bet bērni arvien vairāk tiecas pavadīt laika ārpus mājām, tādēļ ir nepieciešams atgādināt skolēniem par svarīgākajiem elektrodrošības pasākumiem, kas jāievēro gan atrodoties dabā, gan mājās. Sadales tīkls" ik gadu apkopo informāciju par mājsaimniecībās gūtajām elektrotraumām.

 

Diemžēl statistika liecina, ka elektrotraumas, kuras izraisa neuzmanīga rīcība ar sadzīves elektroierīcēm, gūst gan bērni un jaunieši, gan pieaugušie. Neapdomīgas darbības un elektrodrošības noteikumu neievērošana bieži vien beidzas traģiski, ietekmējot gan bērnu, gan pieaugušo turpmāko dzīvi. Pērn traģiskākie mēneši bija jūnijs un jūlijs, kad elektrotraumas guva 21 cilvēks, tostarp notika negadījums Krustpils novada Atašienē, kur neuzmanīgas rīcības rezultātā no gūtajām elektrotraumām mira divi pieaugušie, atstājot bez vecākiem savas "atvases".

Atstājiet komentāru