2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Lemj par vasaras nometņu rīkošanu Jēkabpilī

Lemj par vasaras nometņu rīkošanu Jēkabpilī

Jēkabpils pilsētas domes Finanšu komiejas sēdē deputāti skatīja autājumu par finansējuma piešķiršanu vasaras nometnēm.Kopumā saņemti pieteikumi par 12 nometņu rīkošanu.

“Šī gada budžetā paredzēti 4000 eiro, kas saskaņā ar nolikumu atblist 500 eiro katrai nometnei. Līdz ar to mēs varam atbalstīt astoņas nometnes. Sagatavotais lēmumprojekts, ko atbalstīja arī Izglītības un kultūras komiteja, paredz, ka tiek atbalstītas tiek četras diennakts nometnes, četras dienas nometnes un diemžēl četrām nometnēm atbalsts tiek atteikts. Vienai nometnei nokavēts iesniegšanas termiņš, savukārt pārējām trim atteikt finansējuma trūkuma dēļ,” Finanšu komitejas sēdē informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Līga Kļaviņa.

Līdztekus citām nometnēm, tika aktualizēts jautājums par sporta kluba Jēkabpils Lūši atbalstu, ņemot vērā volejbola kluba ievērojamo sasniegumu Latvijas mērogā.

“Domāju, ka vajadzēja atrast vismaz 200 eiro un atbalstīt sporta klubu “Lūši”, jo viņiem ir labi panākumi volejbola līgā. Turklāt treneris vēlas trenēt mazos bērnus Mežaparkā, tāpēc vismaz 200 eiro vajadzēja iedot, “pauda deputāts Kaspars Skruzmans.

“Tā, kā mums aiz borta paliek četras nometnes, tad es aicinātu šīs trīs, ko neatbalstam tikai tādēļ, ka pietrūkst finansējums, tomēr atbalstīt un budžeta grozījumos tomēr sameklēt šo naudas summu. Gan volejbolisti, gan bakstebolisti ir parādījuši teicamas sekmes pēdējo gadu laikā, tāpēc būtu ļoti dīvaini, ja mēs noraidītu šādu iniciatīvu no viņu puses,” rosināja deputāts Aivars Kraps.

Finanšu komitejas dalībnieki priekšlikumu atbalstīja. Tas gan vēl jāapstiprina Jēkabpils pilsētas domes sēdē, kas notiks nākamceturtdien, 21. maijā.

Atstājiet komentāru