2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Nosauktas pieprasītākās profesijas

Nosauktas pieprasītākās profesijas

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā aprīlī bija 8,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā martā, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotie dati. Zemākais bezdarba līmenis aprīlī reģistrēts Rīgas reģionā - 5,4%, bet augstākais bezdarba līmenis bijis Latgales reģionā - 19,3%. Rīgā bezdarba līmenis aprīlī bija 5,1%, Jēkabpilī - 11,2%, bet Rēzeknē – 17,1%.


Bezdarbnieku skaits valstī mēneša laikā ir samazinājies par 3771 cilvēku.


NVA datubāzē aprīļa beigās bija 5935 brīvas darbvietas un pieprasītākās profesijas bija kravas automobiļa vadītājs, pavārs, mazumtirdzniecības veikala pārdevējs, šuvējs, kūdras ieguves palīgstrādnieks, pārdevējs konsultants, veikala kasieris, kuģu remontatslēdznieks, sezonas strādnieks, vilcējautomobiļa vadītājs, būvstrādnieks, pārdošanas speciālists, programmētājs, metinātājs.


Karjeras konsultācijas aprīlī saņēma 3551 persona, no tām 3111 bezdarbnieks un darba meklētājs. Karjeras konsultācijas Jauniešu garantijas pasākumos saņēma 3003 bezdarbnieki.


Savukārt 6409 bezdarbnieki aprīlī iekārtojušies pastāvīgā darbā.

Komentāri (0-1/1)

  • Guest
    02.07.2018 18:23
    Būtu ļoti interesanti lasīt arī to, cik naudas varētu saņemt, strādājot šajās pieprasītākajās profesijās. Sevišķi pavāram, pārdevējam, šuvējam. Vai šepat, Jēkabpilī, piemēram, ir iespējams atrast darbu šajās specialitātēs par 700 eiro mēnesī, par algu, kāda ir nepieciešama cilvēka normālai iztikšanai šajā valstī. 700 eiro - minimums, kādu cilvēki gribētu saņemt, pēc oficiāliem datiem.

Atstājiet komentāru