2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Kena parkā sākusies celiņu atjaunošana, drīzumā te taps moderns bērnu rotaļu laukums (FOTO)

Kena parkā sākusies celiņu atjaunošana, drīzumā te taps moderns bērnu rotaļu laukums (FOTO)

Jēkabpilī, Kena parkā sākusies aktīva rosība, notiek parka celiņu atjaunošana, ir noņemts celiņu vecais segums un tiek sagatavota vieta jaunā uzklāšanai.

 

Jēkabpils Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka šovasar tiks atjaunots centrālais celiņš un celiņi līdzās laukumam, kurā šovasar būvēs jaunu un modernu bērnu rotaļu laukumu.

 

“Šogad noslēgsies bērnu rotaļu laukumu izvietošanas programma pilsētā. Kopumā būsim uzbūvējuši 24 bērnu rotaļu laukumus. Šogad laukumi vēl taps Krasta ielā un Ķieģeļu ielā, kā arī lielais centrālais – Kena parkā,” stāsta Raits Sirmovičs.

 

Viņš piebilst, ka lielākā daļa bērnu rotaļu laukumu atrodas pilsētas daudzdzīvokļu māju pagalmos, saukārt centrālais bērnu rotaļu laukums Kena parkā tiks pabeigts līdz pilsētas svētkiem. To paredzēts izvietot laukumā, kuru patlaban Kena parkā ieskauj betona žogs.

 

Ņemot vērā, ka Kena parkā jau esošās šūpoles regulāri demolē vandaļi, paredzēts pie jaunā rotaļu laukuma izvietot videonovērošanas kameru, kas fiksēs visu tur notiekošo.

 

Šonedēļ Jēkabpils domes sēdē vienbalsīgi tika apstiprināts lēmums par papildus finansējuma 40935,36 eiro piešķiršanai bērnu rotaļu laukuma izveidei Kena parkā. Bērnu rotaļu laukuma izveidošanai Kena parkā kopumā nepieciešamais finansējums ir 51 339,09 euro.

 

Kena parka rotaļu laukumā plānots uzstādīt rotaļu kompleksu, šūpoles, atsperu sēdeklīti, tīklu piramīdu, smilšu kasti u.c. Tāpat bērnu drošībai tiks uzstādīts standartiem atbilstošs gumijas segums.

 

Savukārt rotaļu laukumiem Krasta ielā 61 un Ķieģeļu ielā 7 Jēkabpils pilsētas pašvaldības šī gada budžetā paredzētais finansējums ir 20 000 eiro.

Komentāri (0-3/3)

  • Guest
    02.07.2018 18:23
    Artūrs@@@@:
    Toletes vieta pamperus jānēsā :lol:

    Nu tak ieej Maximā vai Mego un pamī_ un bez maksas.
    Nevajag dzert alu kā cūkai.
    Nu un kurā parkā Rīga ir diennakts tualete?
    Pareizāk sakot, nevienā.
    Sava pūšļa saturu vajag regulēt ar saprātīgu dzeršanu.
  • Artūrs@@@@
    02.07.2018 18:23
    Toletes vieta pamperus jānēsā :lol:
  • viedoklis
    02.07.2018 18:23
    Kena parku jau sen vajadzēja sakārtot un apgaismot vairāk naktī. Tas atrodas pilsētas centra un ir pilsētas seja.Tikai nav padomāts par tualeti,veco nojauca,bet kur lai iet, pasākumu laikā . Uz maksimi vai mego?

Atstājiet komentāru