2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpilī sākusies Lielā talka

Jēkabpilī sākusies Lielā talka

Visā Latvijā un Jēkabpilī šodien ir sākusies un norit Lielā talka, informē pasākuma organizatori.

 

No plkst.9.00 līdz plkst.15 oficiāli un arī ilgāk neoficiāli, visā valstī cilvēki pulcēsies talkošanas vietās, kurās plānota gan atkritumu vākšana, gan dažādas vides labiekārtošanas aktivitātes.

 

Tie, kas talkot izlēmuši vien šodien, savu talkošanas vietu var izvēlēties un atrast mājas lapā talkas.lv sadaļā "Kartes", kur apskatāmas aptuveni 1600 oficiāli reģistrētās talku vietas, ko organizē pašvaldības, izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumi, kā arī brīvprātīgie entuziasti. Šīm vietām var pievienoties ikviens gribētājs – galvenais ir piefiksēt mājas lapā norādīto talkošanas vietas atbildīgās personas telefona numuru, lai nepieciešamības gadījumā varētu ar viņu sazināties, norāda organizatori.

 

Lielās talkas atkritumu maisi šogad ir zilā krāsā un talcinieki tos bezmaksas var saņemt tikai un vienīgi sestdien ikvienā talkas.lv reģistrētajā talkas norises vietā visā Latvijā. Atkritumu vākšana kā ikgadu notiek tikai oficiālajos maisos un nekur citur tos nav iespējams iegādāties.

 

Savukārt par atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Savus piepildītos maisus jāatstāj tikai reģistrētajās talkas vietās un par to nepieciešams informēt talkas atbildīgo.

 

Lielās talkas tradīcija aizsākās ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana valstij tās 90.dzimšanas dienā. Projekta mērķis ir līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā to padarīt par tīrāko valsti pasaulē.

 

Pērn Lielājā talkā oficiāli pieteiktajās 1453 talkošanas vietās talkoja aptuveni 160 000 cilvēku, un tās laikā tika savāktas 1768 tonnas atkritumu.

Atstājiet komentāru