2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpilī dibinās zemūdens medību klubu (FOTO)

Jēkabpilī dibinās zemūdens medību klubu (FOTO)

Jēkabpils zemūdens mednieki ir nolēmuši dibināt klubu un dibināšanas sanāksme notiks 20.maijā pulksten 18.00 kempingā “Radži” un uz to aicināti visi interesenti.

 

“Jau tuvākajā laikā mainīsies prasības zemūdens medībām un turpmāk ar tām varēs nodarboties tikai kluba biedri, vairs nebūs atļautas individuālās medības. Ikvienam medniekam, pirms došanās zem ūdens, būs jānopērk identifikācijas karte un jāmaksā biedru nauda, bet tas iespējams esot kluba biedram,” stāsta profesionāls davinga instruktors, zemūdens mednieks un Jēkabpils zemūdens mednieku kluba dibināšanas iniciators Aleksejs Ponomarjovs.

 

Viņš norāda, ka zemūdens medības kļūst arvien populārākas un arvien vairāk cilvēku vēlas nodarboties ar šo sporta un aktīvās atpūtas veidu. Tajā pašā laikā šobrīd nav precīzas uzskaites, ko dara zemūdens mednieki, jo patlaban pietiek ar to, ka zemūdens mednieks ir iegādājies makšķerēšanas karti un medij atļautajās ūdens tilpēs. Patlaban valdības līmenī tiek plānotas būtiskas izmaiņas zemūdens medību organizēšanā, lai būtu precīzi dati gan par zemūdens mednieku skaitu, gan medībām.

 

Aleksandrs Ponomarjovs stāsta, ka zemūdens medības plānots ar likumdošanu regulēt līdzīgi kā meža dzīvnieku medības, kur ir precīza mednieku, medījamo teritoriju un medījamo dzīvnieku uzskaite. Tāpat arī paredzēts nodrošināt precīzu zemūdens mednieku uzskaiti, ko paredzēts veidt ar biedrību jeb klubu starpniecību, savukārt ūdens tilpes un medībām paredzēto licenču skaits būs pašvaldību pārziņā. To kompetencē būs atļaut vai liegt zemūdens medības konkrētajā ūdens tilpē, kā arī noteikt, cik licencences izsniegt.

 

Lai kļūtu par zemūdens mednieku, cilvēkam būs jāiziet apmācības kādā no klubiem profesionālu instruktoru vadībā. Pēc tam jaunais zemūdens mednieks saņem kluba biedra karti un ID karti zemūdens medībām. Tāpat arī tiks veidota internetā kluba mājaslapa, kurā būs informācija par visiem kluba biedriem, kā arī ziņas, kuri no tiem ir tiesīgi doties zemūdens medībās, proti, tie, kas nomaksājuši biedra naudas. Zemūdens medniekam, dodoties medībās pie sevis jāpiestiprina boja, lai virs ūdens būtu redzama viņa pārvietošanās. Līdz ar to inspektoriem būs viegli noskaidrot vai zemūdens mednieks, kuru tie aizturējuši pārbaudei, medībās devies ar visām nepieciešamajām atļaujām.

 

Aleksejs Ponomarjovs stāsta, ka Latvijā tiek veidota zemūdens mednieku asociācija, kurā ietilps šīs nozares klubi. Patlaban pirmais solis ir izveidot zemūdens mednieku klubus, lai tad, kad valstīs stāsies spēkā jaunie noteikumi zemūdens medībām, šīs jomas interesenti tiem būtu gatavi. Zemūdens medību kluba biedri nodarbosies ne tiekai ar medībām, bet arī piedalīsies ūdens tilpņu gultņu attīrīšanā no dažādām drazām un rūpēsies par zivju krājumu atjaunošanu.

 

Aleksejs Ponomarjovs aicina visus Jēkabpils pilsētas un apkārtnes zemūdens medniekus, domubiedrus un tos, kuri vēlas kļūt par zemūdens medniekiem ierasties uz kluba dibināšanas sanāksmi 20.maijā pulksten sešos vakarā kempingā “Radži”.

Atstājiet komentāru