2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Pateicoties vērīgiem pasažieriem, Jēkabpilī policija pieķer pilsētas autobusa šoferi pie stūres 2,17 promiļu reibumā

Pateicoties vērīgiem pasažieriem, Jēkabpilī policija pieķer pilsētas autobusa šoferi pie stūres 2,17 promiļu reibumā

Jēkabpilī kādam pilsētas sabiedriskā transporta autobusa šoferim policija konstatējusi 2,17 promiļu reibumu, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zemgales reģiona pārvaldes jautājumos Rūta Strautniece. 

Vakar, 6.septembrī, ap plkst.14 policijā tika saņemta informācija par kādu Jēkabpils autobusa vadītāju, kurš pie darba pienākumu pildīšanas ķēries, iespējams, alkohola reibumā. Aizdomas iedzīvotājiem un autobusa pasažieriem radās, pamanot netipisku šofera rīcību un agresīvu braukšanas manieri.

Pasažieri drošības apsvērumu dēļ sazinājās ar pilsētas pašvaldības policiju, kas ieradās notikuma vietā un piesaistīja arī Valsts policijas spēkus. Pārbaudē atklājās, ka 1961.gadā dzimušais autobusa vadītājs ir 2,17 promiļu reibumā.

Par šo pārkāpumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta. Šis pants paredz, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Rūta Strautniece piebilst, ka iedzīvotāju bažas par drošību bija pamatotas un Valsts policija pateicas vērīgajiem cilvēkiem, kas pamanīja aizdomīgu un netipisku rīcību no šoferīša puses. Pateicoties iedzīvotāju rīcībai situācija tika atrisināta bez starpgadījumiem un tika pasargāti ne tikai autobusa pasažieri, bet arī gājēji un citu transportlīdzekļu vadītāji, kas šajā laikā atradās uz ielas. 

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru