2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Policija fiksē avārijas Sēlpilī un Kūkās, kā arī aiztur autovadītāju, kurš lielā ātrumā traucas pa Aizkraukles šoseju

Policija fiksē avārijas Sēlpilī un Kūkās, kā arī aiztur autovadītāju, kurš lielā ātrumā traucas pa Aizkraukles šoseju

Par reģistrētajiem pārkāpumiem pēdējās nedēļas laikā Valsts policijas ZRP Austruzemgales iecirknī informē Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Ilze Jurēvica.

8.aprīlī ap 18.30 Jēkabpilī, Brīvības ielā valsts policijas amatpersonas fiksēja kādu 1990.gadā dzimušu vīrieti, kurš vadīja automašīnu BMW būdams alkohola reibumā. Veicot pārbaudi vīrieša izelpā konstatēts 2, 59 primiļu stiprs alkohola reibums, kā arī fiksēts, ka vīrietis vada transporta līdzekli bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām. Attiecīgi par konstatēto pārkāpumu sākts kriminālprocess pēc 261.panta otrās daļas par transporta līdzekļa vadīšanu, jan av atbilstošas kategorijas transporta līdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē. Par šo pārkāpumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšu uz laiku līdz vienam gadam, vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību ar sabiedrisko darbu, vai naudas sodu, atņemot transporta līdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

9.aprīlī ap pulksten 10.30 Jēkabpils novadā Sēlpils pagastā pa ceļu Sēlija – Vizbuļi kāds 1996.gadā dzimis vīrietis, vadot transporta līdzekli BMW netika galā ar automašīnas vadāmību un nobraucot no brauktuves transporta līdzeklis apgāzās uz jumta ceļmalā esošajā grāvī, kurā bija sakrājies ūdens. Negadījuma vietā automašīnas vadītājam un pasažierei tika sniegta medicīniskā palīdzība, taču hospitalizācija nebija nepieciešama.

12.aprīlī ap pulksten 13.25 Jēkabpils novadā Kūku pagastā, braucot pa pievadceļu no Trepmuižas krustojumā ar ceļu Zīlāni-Galvānkalns kāda 1994.gadā dzimusi sieviete, vadot transporta līdzekli Mercedez Benz nedeva ceļu transporta līdzeklim MAN, kā rezultātā notika sadursme. Par šo pārkāpumu pret sievieti sākts administratīvā pārkāpuma process par ceļa nedošanu transporta līdzekļa vadītājiem, kuriem ir priekšroka personai var tikt piemērots naudas sods no 15 līdz 70 eiro. 

12.aprīlī ap pulksten 11.40 Aizkraukles novadā pa autoceļu P 76 Aizkraukle-Jēkabpils astotajā kilometrā virzienā uz Jēkabpili valsts policijas amatpersonas fiksēja kādu 1990.gadā dzimušu automašīnas BMW vadītāju, kurš traucies ar ātrumu vismaz 140 kilometri stundā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā. Par šo pārkāpumu ir sākts administratīvā pārkāpuma process pēc ceļu satiksmes likuma 55.panta 15.daļas, proti, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 41-50 kilometriem stundā. Par šo pārkāpumu transporta līdzekļa vadītājam var tikt piemērots naudas sods no 160 līdz 220 eiro.

Atstājiet komentāru