2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Policijas statistika: Autovadītāji bēg no avārijas vietas, brauc dzērumā un auto apmētā ar atkritumiem

Policijas statistika: Autovadītāji bēg no avārijas vietas, brauc dzērumā un auto apmētā ar atkritumiem

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 16 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 7 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 4 par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 20. oktobrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Mercedes-Benz E200” pa Rīgas ielu un neizvēlējās tādu distanci, lai, priekšā braucošajam transportlīdzeklim bremzējot, būtu iespējams izvairīties no sadursmes, kā rezultātā uzbrauca automašīnai, kad tā nobremzēja. Pēc ceļu satiksmes negadījuma vīrietis atstāja notikuma vietu, par notikušo neziņojot policijai. Noskaidrojot autovadītāja identitāti, likumsargi vīrieša izelpā konstatēja 0,5 promiles, un viņš apgalvoja, ka alkoholu lietojis pēc negadījuma izraisīšanas. Tāpat amatpersonas konstatēja, ka vadītājs pie stūres ir sēdies bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi. Par alkoholisko dzērienu lietošanu pēc satiksmes negadījuma piemērots naudas sods 1200 eiro un aizliegums iegūt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības piecus gadus. Par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām piemērots naudas sods 280 eiro. Par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma piemērots naudas sods 70 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 21. oktobrī Jēkabpilī 2006. gadā dzimis pusaudzis vadīja velosipēdu pa Palejas ielu un notika sadursme ar bērniem, kuri pēkšņi uzskrēja uz brauktuves, nepārliecinoties par ceļu satiksmes drošību. Pusaudzis negadījumā guva traumas un vērsās ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 22. oktobrī Jēkabpils novada Dignājas pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Toyota Picnic”, kas nav reģistrēta, kā arī transportlīdzeklim nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un valsts tehniskā apskate noteiktajā termiņā. Tāpat pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka autovadītājs ir sēdies pie stūres, būdams alkohola reibumā un bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi un piemēroti naudas sodi attiecīgi 55, 85 un 55 eiro, savukārt par braukšanu alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 22. oktobrī Jēkabpilī tika konstatēts, ka automašīna „Volkswagen New Beetle”, kas bija novietota stāvēšanai Draudzības alejā, ir apmētāta ar atkritumiem. Tāpat transportlīdzekļa virsbūvē tika konstatēti vairāki skrāpējumi un iesitumi. Policijā par sīko huligānismu ir sākts administratīvā pārkāpuma process. 
Valsts policija atgādina, ka par sīko huligānismu tiek piemērots naudas sods no 70 līdz 500 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 23. oktobrī Jēkabpils novada Vīpes pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Audi 80 Avant”, būdams 1,75 promiļu reibumā, bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 23. oktobrī Jēkabpils novada Variešu pagastā vīrietis vadīja automašīnu „BMW 320” un ceļa pagriezienā, neizvēloties drošu braukšanas ātrumu, iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, nobrauca no ceļa braucamās daļas, un transportlīdzeklis apgāzās. Autovadītājs pēc notikušā atstāja ceļu satiksmes negadījuma vietu. Amatpersonas tajā pašā dienā noskaidroja vīrieša identitāti un konstatēja, ka viņš sēdies pie stūres, būdams 2,07 promiļu reibumā, bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par nepamatotu nobraukšanu no brauktuves un ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma policijā sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi un autovadītājam piemēroti naudas sodi attiecīgi 25 un 70 eiro, savukārt par braukšanu alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām sākts kriminālprocess.

Atstājiet komentāru