2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Aizvadītās nedēļas nogalē Jēkabpils novadā notikuši trīs ceļu satiksmes negadījumi un pieķerti trīs dzērājšoferi

Aizvadītās nedēļas nogalē Jēkabpils novadā notikuši trīs ceļu satiksmes negadījumi un pieķerti trīs dzērājšoferi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 20 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 5 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 3 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 17. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Audi A6” pa Kļavu ielu un netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un uzbrauca ceļazīmei. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 17. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Opel Signum” pa Brīvības ielu, būdams 2,51 promiles reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process, kā arī vīrietim piemērots aizliegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 17. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Peugeot 406” pa Rīgas ielu un krustojumā ar Ārijas Elksnes ielu neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa īpatnības un stāvokli, kā arī ceļa un meteoroloģiskos apstākļus, kā rezultātā, veicot pagriezienu pa labi, nobrauca no ceļa braucamās daļas un uzbrauca ceļu norobežojošai aizsargbarjerai, to bojājot. Pēc ceļu satiksmes negadījuma vīrietis lietoja alkoholiskos dzērienus. Pārbaudes laikā viņa izelpā tika konstatētas 1,39 promiles. Policijā par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 16. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Volkswagen Jetta” pa Kļavu ielu un neizvēlējās drošu braukšanas intervālu, kā rezultātā sadūrās ar pretī braucošu automašīnu „Volkswagen Golf”. Tāpat pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka automašīna „Volkswagen Jetta” nav reģistrēta likumā noteiktajā kārtība, kā arī tai veikta tā īpašnieka obligātā civiltiesiskā apdrošināšana. Policijā par minētajiem likumpārkāpumiem sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi un vīrietim piemēroti naudas sodi attiecīgi 50, 55 un 85 eiro. Vienlaikus policijā tika sākts arī kriminālprocess, jo vīrietis pie stūres bija sēdies, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 16. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Peugeot 308” pa Rīgas ielu, būdams 1,07 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots transportlīdzekļu tiesību izmantošanas aizliegums. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 15. septembrī Jēkabpils novada Krustpils pagastā vīrietis vadīja automašīna „Mercedes-Benz A170”, būdams alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. Vienlaikus likumsargi uzsāka arī administratīvā pārkāpuma procesu, jo automašīnai likumā noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate. Policijā par minēto likumpārkāpumu vīrietim piemērots naudas sods 55 eiro. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 93 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā 38 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 18 par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākt viens kriminālprocess un viens administratīvā pārkāpuma process. Reģistrēti 8 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām. Reģistrētas 3 zādzības no mājokļa.

Atstājiet komentāru