2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī vīrietis pārdod policistiem ierīci, kas nodrošina piekļuvi nelegāliem televīzijas kanāliem

Jēkabpilī vīrietis pārdod policistiem ierīci, kas nodrošina piekļuvi nelegāliem televīzijas kanāliem

Turpinot aktīvu un mērķtiecīgu darbu autortiesību un blakustiesību pārkāpumu jomā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa amatpersonas veica profilaktiska rakstura pārbaudi, kuras laikā vīrietis viņiem pārdeva ierīci „TV Box Transpeed 6k Ultra HD”, ar kuras palīdzību iespējama piekļuve Krievijas Federācijas televīzijas kanāliem. Par notikušo policijā tika sākts administratīvā pārkāpuma process, ierīce izņemta un vīrietim piemērots naudas sods, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Lai arī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ir aizliegusi Latvijā raidīt Krievijā reģistrētos televīzijas kanālus, internetā joprojām tiek ievietoti sludinājumi, kuros iedzīvotājiem piedāvā iegādāties iekārtas, ar kuru palīdzību iespējams skatīties Krievijas Federācijā veidotas televīzijas programmas, tāpēc policisti Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā pievērš pastiprinātu uzmanību informācijai par aizliegta audiovizuāla satura retranslāciju un veic profilaktiskus kontroles pasākumus. 

Veicot kontrolpirkumu, 1991. gadā dzimis vīrietis Jēkabpilī par 40 eiro Valsts policijas darbiniekiem pārdeva ierīci „TV Box Transpeed 6k Ultra HD”, ar kuras palīdzību iespējams skatīties Krievijas Federācijā veidotas televīzijas programmas. Par notikušo likumsargi sāka administratīvā pārkāpuma procesu un minēto ierīci izņēma. Tāpat šīs administratīvā pārkāpuma lietas ietvaros tika saņemta ekspertu – šaura profila speciālistu satelītuztveršanā un IP TV jomā izziņa, kas apliecināja, ka izņemtajā ierīcē ir konstatētas aplikācijas, kas nodrošina piekļuvi Krievijas Federācijas televīzijas kanāliem. 

Saistībā ar konstatētajiem autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem vīrietim piemērots naudas sods 70 eiro. 

 Likumsargi vērš uzmanību, ka vairākas Krievijas Federācijā veidotas televīzijas programmas ietver ziņas, aicinājumus un dezinformāciju, kas rada būtisku apdraudējumu Latvijas drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

Komentāri (0-2/2)

  • Viedoklis
    13.09.2022 09:58
    Vooooooot! Tagad es redzu, ka ne velti policija manu nodokļu naudu saņem! Tagad var naktīs gulēt mierīgi!...
    Pieļauju, ka šo operāciju pārs mēnešus gatavoja cilvēki 5-10. Katram tagad varētu prēmijas izrakstīt!
    Ko lai saka - lepojos :(
  • Ha!
    12.09.2022 17:20
    Šausmas, kāds bīstams noziedznieks.

Atstājiet komentāru