2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils policija piemēro sodus autovadītājiem par atļautā ātruma pārsniegšanu un braukšanu reibumā

Jēkabpils policija piemēro sodus autovadītājiem par atļautā ātruma pārsniegšanu un braukšanu reibumā

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 11 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 9 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 4 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un viens par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.  

Kā liecina sākotnējā informācija, 1. septembrī Jēkabpils novada Kūku pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Volvo V70” apdzīvotā vietā „Zīlāni” ar ātrumu 99 km/h pie atļautā maksimālā braukšanas ātruma 50 km/h. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vīrietis pie stūres ir sēdies 1,04 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi. Vīrietim piemērots aizliegums izmantot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības un par maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu piemērots naudas sods 240 eiro, savukārt par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā gala lēmums vēl nav pieņemts. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 1. septembrī Jēkabpilī sieviete atpakaļgaitā vadīja automašīnu „Nissan Qashqai” pa Rīgas ielu un uzbrauca stāvēšanai novietotai automašīnai „Honda Civic”. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  31. augustā Jēkabpils novada Krustpils pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Ford Mondeo”, būdams 1,25 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka transportlīdzeklim noteiktā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate. Policijā par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām sākts kriminālprocess, savukārt par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kam noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate,  - administratīvā pārkāpuma process, un vīrietim piemērots naudas sods 55 eiro.  

Kā liecina sākotnējā informācija,  31. augustā Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Ford Galaxy” ar ātrumu 98 km/h pa Ventas ielu, kur maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 240 eiro. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 96 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēts 41 administratīvais pārkāpums, tai skaitā 20 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un viens par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēti 14 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietusi viena persona.

Komentāri (0-2/2)

  • Iedzivotājs
    04.09.2022 16:11
    Un kad beidzot sodīs tos kuri 50km/h vietā velkas uz 30-45km/h. Tādus apdzenu pēc iespējas ātrāk un vēl uzbremzēju pirms viņiem lai pārmācīt, ja jau policija to nedara taisīsim kā saka "само-суд" ...
  • Susurs
    03.09.2022 11:12
    Kad ceļu policija izlīdīs no saviem kabinetiem un sāks strādāt uz ceļiem? Pilsētā viņi nav redzēti gadiem, izbrauc tikai noformēt avārijas.
    Katrs trešais autovadītājs pie stūres runā pa telefonu. Kad tas beidzot tiks novērsts.

Atstājiet komentāru