2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Autovadītāju, par smagākas kravas kā paredzēts pārvadāšanu, policija soda ar 280 eiro

Autovadītāju, par smagākas kravas kā paredzēts pārvadāšanu, policija soda ar 280 eiro

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 15 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 5 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 3 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

5. jūlijā Jēkabpils novadā uz autoceļa Jēkabpils – Lietuvas robeža piektajā kilometrā vīrietis vadīja transportlīdzekli „Volvo FH 540” sastāvā ar piekabi un kravā veda egles malku. Kontroles laikā, veicot svēršanu, tika konstatēts, ka divasu tilta asu slodzes summa pārsniegta par 3800kg jeb par 20%. Policijā par autopārvadājuma veikšanu, pārsniedzot noteikto transportlīdzekļa pieļaujamo ass slodzi sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 280 eiro. 

5. jūlijā Jēkabpilī, Neretas ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Subaru Forester”, kas nav reģistrēta likumā noteiktajā kārtībā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 55 eiro. 

5. jūlijā Jēkabpils novadā uz autoceļa Jēkabpils – Rēzekne 23. kilometrā vīrietis vadīja kravas transportlīdzekli „MAN TGX” sastāvā ar puspiekabi un veica starptautisku autopārvadājumu. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka automašīnas vadītājam nav iegūtas profesionālo vadītāju tiesības (95. kods). Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 40 eiro. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 92 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 52 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 35 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 10 ceļu satiksmes negadījumi, kur 4 gadījumos cietušas 5 personas.

Atstājiet komentāru