2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Policija sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus pret autovadītāju, kurš braucot 3,2 promiļu reibumā, Krustpils pagastā izraisa avāriju un aizbēg

Policija sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus pret autovadītāju, kurš braucot 3,2 promiļu reibumā, Krustpils pagastā izraisa avāriju un aizbēg

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 15 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 13 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 6 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un viens par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēti 2 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.  

Kā liecina sākotnējā informācija, 1. jūnijā Jēkabpils novada Krustpils pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Volvo V50” un, krustojumā veicot labo nogriešanās manevru, iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kā rezultā tā izraisīja sadursmi ar automašīnu „Volvo V70”, kas bija apstājusies pirms krustojuma. Pēc negadījuma vīrietis no notikuma vietas aizbrauca, taču otra.

transportlīdzekļa vadītāja viņu atpazina. Kā izrādījās – pēc sadursmes vīrietis aizbrauca uz savu dzīvesvietu. Viņš likumsargiem atzina, ka pirms sēšanās pie stūres esot lietojis degvīnu, atzina savu vainu ceļu satiksmes negadījumā un to nožēloja. Pārbaudes laikā viņa izelpā tika konstatētas 3,02 promiles. 

Par notikušo policijā ir sākti 3 administratīvo pārkāpumu procesi. Saistībā ar automašīnas vadīšanu dzērumā, gala lēmums vēl nav pieņemts. Atbilstoši Ceļu satiksmes likumam par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Savukārt par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vīrietim piemērots naudas sods 25 eiro apmērā, kā arī par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma piemērots naudas sods – 70 eiro. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 95 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 58 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 35 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess un 2 administratīvā pārkāpuma procesi. Reģistrēti 12 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām.

Atstājiet komentāru