2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Asares pagastā sieviete par nepatiesu ziņojumu par vardarbīgu kaimiņu tiek pie 35 eiro soda

Asares pagastā sieviete par nepatiesu ziņojumu par vardarbīgu kaimiņu tiek pie 35 eiro soda

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 21 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 9 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 3 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu reibumā sākts viens kriminālprocess. Reģistrēti 2 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 13. maijā Jēkabpils iecirknī tika saņemta informācija, ka Asares pagastā kādā dzīvesvietā vīrietis ir fiziski vardarbīgs pret sievieti. Ierodoties norādītajā adresē policisti konstatēja, ka alkohola koplietošanas laikā kaimiņš uzlējis alu sievietei, neviens viņu nav fiziski iespaidojis un miesas bojājumi nav nodarīti. Ņemot vērā, ka policija tika izsaukta nepamatoti, likumsargi sāka administratīvā pārkāpuma procesu, un sievietei piemērots naudas sods 35 eiro. 

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka nepamatota speciālo dienestu izsaukšana kavē sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, likumpārkāpumu novēršanu un palīdzības sniegšanu personām, kuras nokļuvušas ārkārtējā  situācijā. Iespējams, brīdī, kad operatīvie dienesti dodas uz šādiem viltus izsaukumiem, cituviet cilvēkiem ir apdraudējums veselībai un dzīvībai, un palīdzības kavēšanās var būt pat letāla.

Kā liecina sākotnējā informācija, 13. maijā Jēkabpilī, Jaunajā ielā, vīrietis, kuram tiesa piemērojusi transportlīdzekļa vadīšanas tiesību liegumu, vadīja automašīnu „Volvo V40”. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Kā liecina sākotnējā informācija, 13. maijā Jēkabpils novada Aknīstes pagastā vīrietis vadīja motociklu „KTM”, netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, nokrita un guva traumas. Vīrietis tika nogādāts ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 15. maijā Jēkabpilī, Rīgas ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Nissan X-Trail”, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 96 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 86 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 49 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 15 ceļu satiksmes negadījumi, kur divos gadījumos cietušas 6 personas. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākti 4 administratīvā pārkāpuma procesi un viens kriminālprocess.

Atstājiet komentāru