2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī autovadītājs nāvējoši notriec gājēju un aizbēg no notikuma vietas

Jēkabpilī autovadītājs nāvējoši notriec gājēju un aizbēg no notikuma vietas

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 9 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 13 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 5 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess. Reģistrēti 2 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā viena persona ir gājusi bojā, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 6. novembrī Jēkabpils novada Ābeļu pagastā vīrietis vadīja automašīju „Mercedes-Benz E270” un neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Negadījumā tika bojāts transportlīdzeklis. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 6. novembrī Jēkabpilī vīrietis pie kāda veikala sienas atstāja savu velosipēdu un devās iepirkties. Atgriežoties no veikala, tika konstatēts, ka velosipēds ir nozagts. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 6. novembrī Jēkabpilī, Nameja ielā, vīrietis vadīja velosipēdu, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 1,43 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 7. novembrī Jēkabpilī, Varoņu ielā, ap pulksten 19.00 līdz šim nenoskaidrots automašīnas vadītājs uzbrauca 1960. gadā dzimušai sievietei, kura negadījuma vietā gāja bojā, un atstāja notikuma vietu, par notikušo neziņojot likumā noteiktā kārtībā. Negadījuma vietā tika konstatēts, ka gājēja bija tērpusies tumšas krāsas apģērbā un viņai nebija atstarotāju. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Atkārtoti uzsveram, ka diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējs, kuram nav gaismu atstarojošas vestes vai apģērbā iestrādāts labi saskatāms gaismu atstarojošs elements, nav redzams! Lai izvairītos no nedrošām situācijām, Valsts policija aicina cilvēkus nepakļaut sevi riskam, rūpēties par savu drošību un valkāt atstarojošu vesti vai apģērbu ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem un lietot atstarotājus! Galvenais atcerēties, ka atstarotājs jālieto pareizi. Tas jāpiestiprina labi redzamā vietā tā, lai to var labi redzēt gan no priekšpuses, gan no mugurpuses.

No 7. novembra pulksten 20.00 līdz 8. novembra pulksten 5.00 Jēkabpils iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika pārbaudītas 40 personas, no kurām 37 par dzīvesvietas atstāšanu mājsēdes laikā uzrādīja pašapliecinājumus. Pārbaudes ietvaros doti 3 preventīvi norādījumi. Tāpat aizvadītajā diennaktī Valsts policijas amatpersonas veica pārbaudes 20 tirdzniecības vietās (veikalos, ielu tirdzniecības vietās, tirgos, degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, u.c.), pārkāpumi netika konstatēti. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 125 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 75 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 27 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess. Reģistrēti 11 ceļu satiksmes negadījumi, kur 3 gadījumos ir cietušas 4 personas un viena persona ir gājusi bojā.

No 7. novembra plkst. 20.00 līdz 8. novembra plkst. 5.00 Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā pārbaudītas 297 personas, no kurām 278 par dzīvesvietas atstāšanu mājsēdes laikā uzrādīja pašapliecinājumus. Pārbaudes ietvaros sākti 12 administratīvo pārkāpumu procesi, un 7 gadījumos tika doti preventīvi norādījumi. Tāpat Valsts policijas amatpersonas veica pārbaudes  77 tirdzniecības vietās (veikalos, ielu tirdzniecības vietās, tirgos, degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, u.c.), 4 gadījumos sākti administratīvo pārkāpumu procesi, 30 gadījumos doti preventīvi norādījumi.

Atstājiet komentāru