2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils policisti aiztur iereibušu inkasācijas automašīnas vadītāju

Jēkabpils policisti aiztur iereibušu inkasācijas automašīnas vadītāju

Pirmdien, 7. decembrī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī tika saņemts anonīms zvans par kādu inkasācijas automašīnas vadītāju, kurš nepārliecinoši vada transportlīdzekli un, iespējams, ir sēdies pie stūres alkohola reibumā. Pēc neilga laika policists Jēkabpilī, Rīgas ielā, apturēja norādītajām pazīmēm atbilstošu automašīnu un konstatēja, ka tās vadītājs ir alkohola reibumā, kā arī glabā pie sevis B1 kategorijas šaujamieroci. Inkasācijas automašīna tika nodota uzņēmuma pārstāvim, bet pret autovadītāju tika uzsākti 2 administratīvā pārkāpuma procesi, Radio1.lv redakciju informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.   

Šīs nedēļas pirmajā darbdienā, 7. decembrī, ap pulksten 18.38 Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas kārtībnieks saņēma informāciju, ka Jēkabpilī pa Rīgas ielu brauc inkasācijas automašīna, kuras vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā. 

Pamanot transportlīdzekli, kas atbilda norādītajām pazīmēm, tas tika apturēts, un likumsargs konstatēja, ka 1966. gadā dzimušais vīrietis, pildot darba pienākumus un esot inkasācijas darbinieka formas tērpā, pie stūres ir sēdies 2,18 promiļu reibumā. Tāpat pārbaudes laikā policists izņēma B1 kategorijas šaujamieroci – pistoli IJ-70-01 ar 16 patronām (divām aptverēm). 
Nepilnas stundas laikā notikuma vietā ieradās inkasācijas pakalpojumu kompānijas vecākais inkasators, kurš turpināja maršrutu ar automašīnu, bet pret iereibušo autovadītāju policisti uzsāka divus administratīvā pārkāpuma procesus. Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles,  var piemērot naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 2000 eiro un atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 5 gadiem, savukārt par ieroča glabāšanas un nēsāšanas noteikumu pārkāpumu var tikt piemērots naudas sods sākot no 1000 eiro.  

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri nav vienaldzīgi par ceļu satiksmes drošības jautājumiem un aicinām arī turpmāk, pamanot iespējamu likumpārkāpumu, par to nekavējoties informēt likumsargus, zvanot 110. Vienlaicīgi arī atgādinām, ka transportlīdzekļa vadīšana, esot alkohola reibumā, ir bīstama ne tikai pašam autovadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Atstājiet komentāru