2024.gada 19. marts

Jāzeps

Autovadītājs Jēkabpils policistam piedāvā 100 eiro kukuli

Autovadītājs Jēkabpils policistam piedāvā 100 eiro kukuli

Sestdien, 17. oktobrī, 1952. gadā dzimis vīrietis Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP)  Jēkabpils iecirkņa amatpersonai piedāvāja samaksāt 100 eiro, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanas par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, portāla Radio1.lv redakciju informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

17. oktobrī Jēkabpilī, Rīgas ielā, VP ZRP Jēkabpils iecirkņa darbinieki konstatēja, ka automašīnas „Seat Alhambra” vadītājs sēdies pie stūres alkohola reibumā. Veicot alkohola pārbaudi, vīrieša izelpā tika konstatētas 1,72 promiles. Par notikušo policijā tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process un 20. oktobrī tika pieņemts lēmums piemērot naudas sodu 240 naudas soda vienību apmērā, kas atbilst 1200 eiro, kā arī atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 5 gadiem.

Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanas par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, 1952. gadā dzimušais vīrietis solīja Kārtības policijas nodaļas inspektoram samaksāt 100 eiro. Par minēto faktu pret autovadītāju ir uzsākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām.

Atbilstoši Krimināllikuma 323. panta pirmajai daļai, par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

  Tāpat Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas. Nesēdies pie stūres, ja esi lietojis alkoholu! Aicinām ikvienu satiksmes dalībnieku būt atbildīgam un pasargāt sevi un citus no neapdomīgas rīcības sekām. Nebrauc un neļauj citiem braukt reibumā!   

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru