2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī aizdomās par nosišanu aiz neuzmanības aiztur divus vīriešus

Jēkabpilī aizdomās par nosišanu aiz neuzmanības aiztur divus vīriešus

Pagājušās nedēļas nogalē Jēkabpilī aizdomās par citas personas nosišanu aiz neuzmanības aizturēti divi vīrieši,  portāla Radio1.lv redakciju informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Pagājušajā ceturtdienā, 13.augustā  Jēkabpilī pie neapdzīvotas mājas atrasts 1962. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas par smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Skaidrojot notikušā apstākļus un veicot izmeklēšanu, jau tajā pašā dienā Jēkabpils iecirkņa amatpersonas aizturēja 1979. un 2000. gadā dzimušus vīriešus. Tiesa aizturētajiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Abi iespējamie vainīgie vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Pašlaik izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti precīzi nozieguma apstākļi, tostarp motīvi.

Atstājiet komentāru