2024.gada 19. marts

Jāzeps

Krustpils novadā par miesas bojājumu nodarīšanu, izmantojot šaujamieroci,  aizturēts vīrietis

Krustpils novadā par miesas bojājumu nodarīšanu, izmantojot šaujamieroci, aizturēts vīrietis

Pirmdien, 8.jūnijā, Krustpils novadā, tika aizturēts 1973.gadā dzimis vīrietis par iespējamu miesas bojājumu nodarīšanu. Vīrieša dzīvesvietas apskates laikā tika izņemti nereģistrēti šaujamieroči, spridzekļi, munīcija un citi bīstami priekšmeti, portāla Radio1.lv redakciju informēja VP Latgales reģiona pārvaldes speciāliste Lāsma Kursīte.

6. Jūnijā pulksten 13.00 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirknis saņēma informāciju, ka pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības Aglonas novadā, Šķeltovas pagastā ir vērsies 1985.gadā dzimis vīrietis, kuram ir konstatēta šauta brūce pēdā. Veicot operatīvas darbības tika noskaidrota aizdomās turamā persona un uzsākts kriminālprocess.

Valsts policijas darbinieki operatīvi reaģēja uz saņemto informāciju, taču ierodoties notikuma vietā aizdomās turamā persona netika sastapta. Veicot sankcionētu kratīšanu pārbaudāmās personas dzīves vietā, tika izņemti vairāki spridzekļiem un šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti: 2 vītņstobra karabīnes, 3 pistolei līdzīgi priekšmeti, munīcija – dažāda kalibra 459 patroni, šaujamieroču sastāvdaļas, 6 granātas un šaujampulveris. Nekavējoties tika uzsākta aizdomās turamā vīrieša meklēšana.

Realizējot meklēšanas pasākumus 8.jūnijā, Krustpils novadā,  Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki sadarbība ar Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu aizturēja  iespējamo vainīgo personu – 1973.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš bija tiesāts par nelegālu šaujamieroču uzglabāšanu.

Šobrīd izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, vīrietim par šādām darbībām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233.panta 2. daļas, kā arī par miesas bojājumu nodarīšanu pielietojot šaujamieroci. Tuvākajā laikā tiesa lems par drošības līdzekļu piemērošanu aizdomās turamajai personai.

Atgādinām, ka par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Atstājiet komentāru