2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpilī policisti atsavināja 520 620 nelegālo cigarešu

Valsts policijas  (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki, sadarbībā ar VP ZRP Jēkabpils  iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbiniekiem, šā gada augusta beigās, strādājot nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā, uzsāktā kriminālprocesa ietvaros veica vairākas sankcionētas kratīšanas Jēkabpilī.

Kratīšanu laikā policisti atsavināja kopumā 520 620 dažādu marku cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām.  Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika aizturēta viena persona, kura nav iepriekš nonākusi policijas redzeslokā. Personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīta personas saistība arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Notiek pirmstiesas izmeklēšana, plašāki komentāri  izmeklēšanas interesēs netiek sniegti.

Uzsākts Kriminālprocess pēc  Krimināllikuma 221.panta trešās daļas -Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Ieva Sietniece,
Valsts policijas
Zemgales reģiona pārvaldes
vecākā speciāliste

Komentāri (0-1/1)

  • Anna
    03.09.2019 20:20
    Nez, džeks šiverēja, kā ierasts, šodien - nu tajā Pasta ielas ķipa bērnu abģērbu veikalā, nekas nebij atsavināts...

Atstājiet komentāru