2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Mežaparkā sabojāts vides objekts "Priedes rīts"

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētvides departamenta vadītājs Raits Sirmovičs informēja Radio1, ka pilsētas mežaparkā sabojāts vides objekts “Priedes rīts”.

“Objektam nolauzts augšdaļas veidojums un to nāksies nomainīt,” saka Raits Sirmovičs.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieku Induli Surkuli. Viņš pastāstīja, ka trešdien pēc trijiem dienā fiksēts, ka ir sabojāts vides objekts “Priedes rīts” Jēkabpils Mežaparkā. Pagaidām policijas rīcībā nav informācijas, kas pastrādājis šo vadalismu. Pašvaldības policija par notikušo vērsīsies valsts policijā, lai tiek sākta izmeklēšana. Indulis Surkulis piebilda, ka diemžēl šajā vietā nav videonovērošanas kamēras, taču ar laiku paredzēts tādu izvietot.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī, Mežaparka teritorijā (Ošu gravā) tika izvietoti pilsētvides objekti - “Daugavas lilija - Pilnbrieds”, “Priedes rīts” un no sērijas Zodiaka Zīmes “Iņ-Jaņ” skulptūra.
Darbus veidoja trīs Latvijas Mākslas Akadēmijas tēlniecības nodaļas studenti- Andrejs Ratkevičs, Ingrīda Slišāne, Toms Valmiers, akadēmijas docenta Valta Barkāna vadībā. 

Saistīta ziņa: Jēkabpilī, Mežaparka teritorijā, atklāti jauni pilsētvides objekti

Atstājiet komentāru