2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Noskaidrota persona, kas neapzinoties situācijas nopietnību, apžilbināja NBS helikoptera pilotu

Noskaidrota persona, kas neapzinoties situācijas nopietnību, apžilbināja NBS helikoptera pilotu

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa policijas darbinieki, uzsāktās administratīvās lietvedības ietvaros, ir noskaidrojusi personu – 1978.gadā dzimušu vīrieti, Sunākstes pagasta iedzīvotāju, kurš neapzinoties situācijas nopietnību, neapdomīgas rīcības vadīts, pagājušās nedēļas nogalē, naktī no piektdienas uz sestdienu, Jaunjelgavas novadā, Sunākstes pagastā, spīdinot gaismas lāzera staru, ar to apžilbināja  Nacionālo bruņoto spēku helikoptera pilotu.

Kā skaidro 1978.gadā  dzimis vīrietis, ierīci brīvi pieejamā veidā  bija iegādājies interneta veikalā un  gribējis  pārbaudīt lāzera darbību, tikai tagad apzinās, ka rīkojies neapdomīgi un savu rīcību viņš nožēlo. 

Vīrietim noformēts Administratīvā pārkāpuma protokols, pēc Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksa 114.panta 2.daļas “Par gaisa kuģu un citu materiālo objektu lidojumu drošumu apdraudošu šaušanu, spridzināšanas darbiem vai darbību ar gaismas vai elektromagnētisko izstarojumu, ja nav saņemta attiecīga atļauja, par ko uzliek naudas sodu fiziskajām personām no trīssimt līdz septiņsimt euro, bet juridiskajām personām — no tūkstoš piecsimt līdz septiņtūkstoš euro.

Policija atgādina, ka jebkura veida rīcība iedzīvotājam vienmēr  ir jāapdomā un jāapzinās tās sekas. 



Informāciju sagatavoja:
Ieva Sietniece
Valsts policijas
Zemgales reģiona pārvaldes
vecākā speciāliste

Komentāri (0-2/2)

  • JU
    01.03.2019 12:16
    To cilveku, kas apžilbināja pilotu ne viss jasoda, bet uzreiz vai biatlona vai šaušanas izlase. Jo kadam jabut spečukam, lai ar parasto veikala lukturi no tada attaluma, no ceļgala, trāpit aci pilotam.Rastorgujevam pa šaušanas treneri.
  • Neesmu vergs
    28.02.2019 14:22
    Tas pants nav piemērojams šajā gadījumā! ja būtu labs jurists, policija vēlāk atceltu sodu un atvainotos! Cilvēks nav lietojis ierīces, kuru pielietojumam nepiecišama atļauja. Pilnīgs stulbums, kur vadoša vara demonstrē savu pārākumu! Sak, vergi, ziniet savu vietu!

Atstājiet komentāru